BROEKHOVEN KAN THUIS NIET WINNEN

Irene blijft fier overeind in hard duel

In een aantrekkelijk en soms hard uitduel won de Gemondse voetbalclub Irene zondag met 2-4 van het Tilburgse Broekhoven.

Vanaf de aftrap nam Irene het initiatief met goed voetbal. De spitsen waren ongrijpbaar voor de verdediging van de thuisclub. Nadat een goede kans van Jorick de Vos werd gestopt door de Tilburgse keeper, ging de meer dan verdienstelijk debuterende Gijs Voets in de 15e minuut alleen op de doelman af. Hij werd echter van achter neergehaald. De scheidsrechter gaf geel maar de toegekende vrije trap leverde niets op.

In de 20e minuut kwam Owen door een prachtige steekbal door het midden alleen voor de doelman en scoorde de verdiende openingstreffer voor Irene. De ploeg behield in de eerste helft het overwicht, maar wist de kansen niet te verzilveren.

HARD WERKEN

Direct na de aftrap voor de tweede helft liet Broekhoven met fysiek spel (de gastheren incasseerden in totaal zeven gele kaarten) zien dat ze er nog waren. Het was echter Irene dat in een tijdsbestek van tien minuten de score uitbreidde naar 0-3. Eerst was er een prachtige diepe bal op Voets die meteen voorgaf. De inkomende De Vos bracht de bal keurig onder controle en scoorde. Daarna werd na een prima aanval de bal aan de zijkant terug gelegd op Jurian Schellekens. Met een prachtige voorzet bereikte hij Van Lith, die niet aarzelde en met een halve volley scoorde.

Door blessures moest Irene drie spelers wisselen. Hierdoor was de organisatie even weg waardoor Broekhoven uit een snel genomen vrije trap de 1-3 scoorde. Hierdoor nam de hoop bij de Tilburgers op een goed resultaat toe en stonden de bezoekers onder druk. Mede door als team hard te blijven werken, met een uitmuntend spelende Lechu Chielinsky op het middenveld, kreeg Broekhoven geen uitgespeelde kansen. Zo'n vijftien minuten voor tijd wist de spits van Broekhoven echter vanuit een kansloos ogende positie op prachtige wijze de bal over Patrick van Osch te schieten waardoor het weer spannend werd: 2-3. Enkele minuten later besliste Van Lith de wedstrijd en kon Irene de verdiende drie punten bijschrijven.

Zondag 26 november neemt Irene het in sportpark De Laat op tegen FC Drunen: aftrap om 14.30 uur.

Startende tafeltennissers Taverbo naar Oss

De tweede ronde van de najaarscompetitie van de Regionale Bewegings Wedstrijden stond zondag op het programma. Elf teams van zeven clubs uit de omgeving van Boxtel, 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss en Best bestaande uit beginnende tafeltennissers doen mee aan dit startersprogramma. Onder die verenigingen Taverbo-Sabo, dat met Niels Geerts en Sawan Mooren een ijzer in het vuur heeft.

Na de eerste ronde stonden Geerts en Mooren vierde op de ranglijst. Zij speelden ook vier wedstrijden dit weekeinde tegen koplopers OTTC 1 uit Oss en TTV De Kruiskamp 1 en middenmoters TTV Best en TTV Schijndel. Hoewel het duo nog enkele puntjes bij elkaar sprokkelde, bleken de tegenstanders te sterk om een duel te winnen.

De derde competitieronde wordt gespeeld in de zaal van Taverbo-Sabo aan de Voetboog in Boxtel op zondag 10 december 2017. Deze dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur waarna ook de prijsuitreiking plaatsvindt.