DVG LIEMPDE VINDT AANSLUITING MIDDENMOOT VIERDE KLASSE

Geen mooi voetbal, maar wel winst...

Elke week is er weer een andere reden om te zeggen dat het een belangrijke wedstrijd is. Voor DVG betekende zondag winst aansluiting met de middengroep in de vierde klasse. En dat lukte tijdens in het duel met Spoordonkse Boys. Thuis, in sportpark De Roode Bleek, werd het 2-0.

DVG startte voortvarend met een paar goede en vlot lopende combinaties die al in de 11e minuut een voorsprong opleverde. Twan van den Broek legde af op de vrijstaande Bas van Houtum en die schoot onberispelijk de 1-0 op het bord. Gek genoeg zorgde deze voorsprong ervoor dat Spoordonkse Boys beter in het spel kwam en een groot veldoverwicht creëerde. DVG hield de bal maar moeilijk in bezit en moest hard werken om de voorsprong te verdedigen. Spoordonk had goede kansen om nog voor rust de stand gelijk te trekken maar de afwerking liet te wensen over. De aanvallers maakte hierbij ook niet altijd de beste keuzes.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, veel balbezit voor Spoordonk en DVG moest in de verdediging. De Liempdenaren ontbeerden geen geluk toen de gasten een bal op de paal plaatsten, die vervolgens vrij om in te schieten bleef liggen. Het verhaal van de dag was echter dat Spoordonk niet in staat was te scoren. Door te lang treuzelen kon de thuisploeg de bal toch nog weg werken.

DVG kwam maar weinig toe aan goed voetbal, maar was toch gevaarlijk bij een paar goede uitvallen. Een laag schot van Bart de Windt werd door de keeper slecht beoordeeld en ging tussen de benen door in het doel. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Een lange rush van Van den Broek resulteerde in een strakke voorzet, maar daar anticipeerde de Spoordonkse keeper wel alert op. Ook een kopbal van De Windt verdiende een beter lot maar ging over.

Zo'n tien minuten voor tijd werd de beslissende treffer dan toch gemaakt. Een mooie actie van Van den Broek op de achterlijn werd niet goed verdedigd en de bal kwam recht voor de voeten van De Windt: 2-0.

DVG speelde geen mooi voetbal maar werkte hard voor de drie punten. Door deze overwinning sluiten de rood/gelen mooi aan op de middenmoot.

JO19-2: VOW – DVG        vertr 13.15

FOTO ONDER: DVG'er Bas van Houtum (rechts) schiet op het doel van Spoordonkse Boys in het Liempdse sportpark De Roode Bleek. (Foto: Hans Verberk).

LSV Lennisheuvel

Uiteindelijk kon LSV zondag leven met de 1-1 tegen DVVC. Deze sterke tegenstander uit de kop van de ranglijst in de vijfde klasse C maakte vijf minuten voor het eindsignaal gelijk. Lang bleef het scorebord leeg tijdens in Dongen. Abdelatif Azammad bracht daar in de 70e minuut verandering in.

DVVC 1 - LSV 1        1-1

Wilhelmina - LSV 2        1-4

LSV 3 – UNA        2-5

LSV 4 – SVSOS        4-1