Doordeweeks gaan schoolklassen naar Stapel op Sint; in het weekeinde zijn andere belangstellenden welkom. (Foto: Peter de Koning).
Doordeweeks gaan schoolklassen naar Stapel op Sint; in het weekeinde zijn andere belangstellenden welkom. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Kasteel Stapelen opent poorten voor bezoek aan Sinterklaas

Tot en met 3 december overnacht Sinterklaas in Boxtel. Hij heeft met de pieten zijn intrek genomen in kasteel Stapelen. Doordeweeks bezoeken schoolklassen de goedheiligman; in het weekeinde is ook het overige publiek welkom. De toegang is gratis.

De komende twee weekeinden gunt Sinterklaas belangstellenden een kijkje in zijn Boxtelse residentie. Onder het motto Stapel op Sint zijn bezoekers zowel op de zaterdag 25 november en 2 december als op de zondagen 26 november en 3 december welkom van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Bovendien opent Stapelen de poorten beide zaterdagen tussen 17.30 en 19.00 uur. Via evenementenstichting Boxtel Vooruit zetten 150 vrijwilligers zich in om de kinderen een onvergetelijke ontvangst te bieden.

DOORDEWEEKS

Op doordeweekse dagen, als de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 3 van de plaatselijke basisscholen, bij Sint op bezoek gaan, is het kasteel niet voor publiek geopend.


Kinderboerderij

Woensdag 29 november bezoekt Sint-Nicolaas met zijn Zwarte Pieten de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. Vanaf 14.00 zijn alle kinderen welkom in de huiskamer. Deelname is gratis.