Sint en pieten op bezoek in Gemonde

Zondag 26 november brengt Sint met zijn pieten een bezoek aan Gemonde. Het ontvangstcomité hoopt dat alle kinderen die het feest mee willen vieren, rond 12.45 uur met versierde vlaggetjes langs de weg staan tussen zaal Kloosterzicht en de kiosk.

Vanaf Kloosterzicht gaat fanfare Sint-Lambertus voorop, gevolgd door Sinterklaas met zijn pieten. De kinderen kunnen in de stoet aansluiten met hun vlaggetjes. De kleine optocht voert naar de kiosk aan de Dorpstraat. Daar verwelkomt burgemeester Jan Pommer van de gemeente Sint-Michielsgestel de goedheiligman en volgt een verrassingsfeestje voor Sint.

Het feest gaat daarna verder in zaal De Schuif. Daar reikt Sint prijsjes uit aan kinderen die heel mooi de kleurplaten hebben ingekleurd die via school zijn verspreid. Bovendien deelt hij cadeautjes uit aan kinderen tot en met groep 5 van de basisschool. De kaartjes zijn zondag tussen 10.00 en 12.00 uur af te halen.


Sint meert in Esch aan bij Spankertstraat

Sinterklaas arriveert zondag 26 november in Esch. Om 14.30 uur komt hij per (pakjes)boot aan, over de Essche Stroom. Hij wordt door burgemeester Jeanette Zwijnenburg ontvangen bij de Witte Brug in de Spankertstraat. Vooraf zijn al pieten te vinden op pleintjes in De Beemd, Den Bogerd en de Zantakker. Vanaf 15.00 uur kan de jeugd met Sint feestvieren in dorpshuis De Es.

Ook dit jaar overnacht Sinterklaas in De Opgang, de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen de slaapkamer bezoeken op dinsdag 28 en donderdag 30 november en op dinsdag 5 december, telkens van 15.00 tot 16.00 uur. Wellicht dat Sinterklaas of een van zijn pieten overdag een keer aanwezig is. De gulle bisschop is ook dit jaar weer bereikbaar via e-mail: sinterklaas@soesch.nl. Op www.soesch.nl staat al het laatste nieuws over Sinterklaas in Esch.