Theodoor van Leeuwen (linksvoor) is initiatiefnemer van de Voedseltuin. Hiervoor is hij genomineerd voor de titel Brabander van het jaar, dat de regionale zender Omroep Brabant jaarlijks uitreikt. (Foto: Peter de Koning).
Theodoor van Leeuwen (linksvoor) is initiatiefnemer van de Voedseltuin. Hiervoor is hij genomineerd voor de titel Brabander van het jaar, dat de regionale zender Omroep Brabant jaarlijks uitreikt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELAAR GAAT OP VOOR TITEL VAN REGIONALE OMROEP

Stemmen op Brabander van het jaar

Omroep Brabant houdt jaarlijks de 'Brabander van het jaar'-verkiezingen. Voor de editie van 2017 zijn tien Brabanders geselecteerd die iets bijzonders hebben gedaan voor iemand anders. Onder hen de Boxtelaar Theodoor van Leeuwen, die met de voedseltuin verse groenten biedt aan mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn. Bovendien kunnen werklozen hier ritme opdoen door mee te helpen. Vanaf vandaag kan er gestemd worden.

Van Leeuwen richtte in zowel Boxtel en 's-Hertogenbosch voedseltuinen op. Bovendien is hij van plan om er nog veel meer in Noord-Brabant te realiseren. Iedere week verzorgt de voedseltuin verse groenten voor voedselbankpakketten. Afgelopen dinsdagavond zond Omroep Brabant een portret van hem uit.

Er kan gestemd worden vanaf vanavond, donderdag 23 november 18.30 uur tot en met vrijdag 8 december op de site www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. Tijdens een feestelijk diner in kasteel Helmond maakt commissaris van de Koning Wim van de Donk de Brabander van het jaar bekend. Op Eerste Kerstdag zendt de regionale omroep uit wie dat is geworden.

Tijdens het diner in kasteel Helmond zijn ook de ouders van Tijn Kolsteren uit Hapert aanwezig, die voor Serious Request met nagels lakken miljoenen euro's ophaalde terwijl hij zelf leed aan hersenstamkanker. Tijn overleed afgelopen zomer op zesjarige leeftijd. Hij wordt op deze avond, vertegenwoordigd door zijn ouders, benoemd tot ere-Brabander.