Winst mannenteam in nieuwe shirts

Blox wint attractief duel van Schijndel met veel lange rally's

Volleybal

In een wedstrijd vol lange rally's en een uitzonderlijk lange servicereeks aan Boxtelse kant, pakten de vrouwen van volleybalclub Blox de volle winst in de thuiswedstrijd tegen Vridos 2. Daarmee verstevigt Blox na vijf duels haar positie bovenin de middenmoot. De mannen wonen dik verdiend met 3-1 van Schijndel.

De eerste set ging gelijk op. Blox speelde met spelverdeelster Heidi van Pinxteren mooie aanvallen en Hanna van Esch, Carmen Steenbakkers, Linda Sandbergen en Stanneke Teunissen-Bosma vielen flink aan. Vridos leunde in deze fase op een goede verdediging en een sterke mid-aanval met een boomlange speelster. Halverwege wisselde Blox tactisch. Met Maud Herberigs in het veld werd de Boxtelse aanval attractiever en won Blox de eerste set met 25-20.

Aanvallen was ook het beeld van de tweede set en daarmee toonde Blox wat zij het allerbeste kan. De mid-aanval was op stoom, aan de buitenkanten viel Blox explosief aan en ontweek het team vaak het vijandige blok. De tegenstanders brachten veel ballen terug waardoor mooie rally's ontstonden. Toch sloeg Blox een definitieve kloof: 25-15.

De derde set had twee gezichten. Ondanks prima spel van Blox, met goed verdedigend werk, bouwde Vridos aan een voorsprong van acht punten. Na een time-out en een tactische wissel volgde een uitzonderlijk lange servicereeks, variƫrend van strak en hard tot beheerst en geplaatst. Zo boog Blox de achterstand om tot een kleine voorsprong. Blox overleefde nog twee time-outs van de Vridos coach en sleepte de 25-22 uit het vuur.

Vijf punten meenemen uit deze wedstrijd was het credo in de vierde en laatste set. Blox behield steeds een comfortabele voorsprong door driemeteraanvallen, harde diagonale smashes en mid-aanvallen. Vridos kwam aan het eind nog dichtbij, maar Blox bleef koel en sloot af met 25-21.

Zaterdag spelen de Blox-vrouwen om 18.00 uur in Udenhout. De eerstkomende thuiswedstrijd in De Braken is op zaterdag 2 december om 12.30 uur.

Derde set

Bij de mannen van Blox is Teun van de Boer teruggekeerd uit Nieuw-Zeeland. Het hele team verscheen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Schijndel 2, in nieuwe shirtjes. In de eerste set vonden de Boxtelse mannen elkaar makkelijk en had Schijndel geen antwoord op de gevarieerde aanvallen. In het midden lag het gat bij de tegenstander en daar maakte Blox optimaal gebruik van: 25-20. De tweede set verliep net zo en eindigde zelfs in 25-14.

De derde set is een verhaal apart bij de Blox-mannen. Het team speelde beduidend minder goed en de reden daarvoor was onduidelijk. Ook enkele wisselingen konden dit verschijnsel niet keren: 17-25.

Blox stelde orde op zaken in de vierde set. Aan de hand van de fanatieke Teun Smit speelde het team weer geconcentreerd en met veel beleving. De voorsprong werd steeds groter en Blox had zelfs ruimte om nieuwe spelcombinaties uit te proberen zonder de eindzege in gevaar te brengen.

De Blox-mannen staan nu vijfde en draaien prima mee. Het volgende duel is aanstaande dinsdag uit bij Skunk uit Veghel.

Tafeltennissers Taverbo-Sabo op jacht naar kampioenschap

Taverbo-Sabo beleefde zaterdag een gezellige sportmiddag. Naast het eerste herenteam, uitkomend in B-poule van de landelijke derde divisie, speelden ook team 2, 3 en 4 thuis. Taverbo-Sabo 1 strijdt met Nijmegen om het kampioenschap. Degradatiekandidaat SVE 3 uit Utrecht werd slachtoffer van de Boxtelse dadendrang: 9-1.

Voor Taverbo-Sabo 1 speelden Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde. In haar eerste wedstrijd had Staps het zwaar tegen de Utrechtse kopman Wai Jor Woe. Langzaam wist Staps de wedstrijd te keren en won uiteindelijk overtuigend in vier games. Ook Sperling en Van de Velde boekten overwinningen, maar het dubbelspel was voor SVE.

Hierna gingen alle partijen naar Taverbo-Sabo 1. Ondanks sterk spel van met name de Utrechtse kopman die zowel Sperling als van de Velde tot vijf games dwong, kwam SVE niet meer tot scoren. Door de 9-1 overwinning staan de Boxtelaren nu alleen aan kop met twee punten voorsprong op Nijmegen dat met 7-3 won.

Zaterdag volgt de kraker in en tegen Nijmegen, dan wordt het kampioenschap waarschijnlijk beslist.