'Oosterhof is niet te redden met 'n lik verf'

Vervolg van voorpagina

Oosterhof lééft bij de klanten, vinden Marc van den Biggelaar van de DA-drogisterij en Hans van Erp van de gelijknamige dierenspeciaalzaak. Het winkelcentrum wordt volgens hen gewaardeerd door een trouwe groep vaste klanten van alle leeftijden.

Hans: ,,We kregen veel leuke reacties toen de uitbreidingsplannen een tijd terug in het nieuws kwamen. Toen het even later toch weer niet doorging, vielen de negatieve reacties reuze mee. Sommige klanten wilden zelfs een handtekeningenactie opzetten. Die beseffen ook dat we het niet meer redden met een verfje hier en daar en wat scheve tegels recht leggen. We willen graag nieuwe tegels en meer tegels. We willen vooruit."

Marc vult aan: ,, We hebben onderhand een dagtaak aan het overleggen met de vve en de gemeente. Dat is niet erg, als het maar ergens toe leidt. Ik ga er vanuit dat we over vijf jaar in een vernieuwd winkelcentrum zitten met voor elke winkelier de ruimte die hij nodig heeft." Hans is iets voorzichtiger: ,,Over vijf jaar? Dan zijn we aan het bouwen." En na een korte denkpauze constateert hij: ,,Wijkcentra hebben de toekomst, dat blijkt uit alle onderzoeken. Het concept van Oosterhof is gewoon prima: een mooi en goed bereikbaar winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen, met enkele goede speciaalzaken en een prima parkeervoorziening. Kortom, wij geloven in Oosterhof."

Antiek

Net buiten Aldi staat een mevrouw met een volle boodschappenkar. Ze vindt de discounter in Oosterhof wat klein en rommelig. ,,Ik ga liever naar de Aldi aan de Kapelweg, die is een stuk groter", vertelt ze. ,,Een grotere Aldi in Oosterhof zou ik heel fijn vinden. Of op de plek van 040Fit! aan de Fellenoord, dat maakt me niet uit. Ik doe hier de dagelijkse boodschappen op de fiets. Lekker dichtbij, ze hebben alles en als ik eens de auto pak, kan ik gratis parkeren. Je hebt hier zelfs een fijne keurslager en bakker. Gewoon prima."

Een man komt net van het postagentschap en loopt langs het dichte winkelpand tegenover de DA. ,,Toch zonde, zo'n lege en dichte winkel", vindt hij. ,,Maar ja, ik snap dat wel. Wie begint er nou een nieuwe zaak in een winkelcentrum met een onzekere toekomst." Vindt hij Oosterhof rijp voor een modernisering? ,,Ha! Kijk zelfs een rond. Het is hier wel wat antiek, hè? Een flinke facelift kan geen kwaad."

Een klant van Jumbo oordeelt een stuk milder: ,,Ik vind Oosterhof goed genoeg zo, ik houd me daarom niet zo bezig met die hele discussie. Als ik hier boodschappen doe, vind ik alles wat ik nodig heb."