Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PRIJSUITREIKING DORPSSPEL IN 'T DOMMELTJE

Welke teams winnen dit jaar de Bokselse Kwis?

De uitslagen van de Bokselse Kwis zijn inmiddels bij de organisatie bekend en morgen vrijdag 24 november vinden de prijsuitreikingen plaats. Wie gaan er met de hoofdprijzen vandoor, dat is de grote vraag. Liefst tien worden er morgen vanaf 20.00 uur uitgereikt in boerderij 't Dommeltje aan Hoog Munsel 9.

De drie teams die bovenaan eindigen kunnen rekenen op mooie geldprijzen. De nummer drie gaat naar huis met 500 euro, de ploeg die als tweede eindigt schrijft liefst 750 euro op zijn conto bij en de winnaar krijgt 1.000 euro.

GOEDE DOELEN

Maar er worden meer prijzen verdeeld, zeven keer 150 euro in totaal. Zoals die voor de meest originele deelnemers. Mocht het voorkomen dat een team een van de 'kleinere' prijzen niet op kan halen, dan gaat die naar de nummer twee in die categorie.

De prijzenpotten die de ploegen ophalen, gaan naar een goed doel. De keuze voor dat initiatief blijft bij het team. Vorig jaar werd er 1.850 euro ingezameld over zes lokale goede doelen, dit jaar wordt dat dankzij de massale opkomst dus een aanzienlijk hoger bedrag.

Tijdens de bijeenkomst in 't Dommeltje, presenteert de organisatie de leukste foto's van het Boxtelse dorpsspel. Bovendien komt een aantal interessante antwoorden uit de vragenboekjes en uit de raadzaal voorbij. En alle andere antwoorden zijn ook in te zien. Daarnaast wordt bekendgemaakt wat er volgend jaar staat te gebeuren. ,,Het was weer een hele klus dit jaar, maar we doen het met veel plezier", laat Patricia van Amelsvoort van de Bokselse Kwis weten.

De Bokselse Kwis, die 4 november plaatsvond, trok dit jaar circa tweeduizend deelnemers verdeeld over 95 teams. Omdat de prijsuitreikingen vorig jaar veel bekijks trok, vinden de uitreikingen in een grotere zaal in 't Dommeltje plaats.

FOTO ONDER: Zo'n 2.000 deelnemers, verdeeld over 95 teams, zaten verspreid over Boxtel aan de laptop of sjeesden door het centrum om opdrachten uit te voeren. Ook in eetcafé De Kerk had een groepje 'kwissers' zich geïnstalleerd. (Foto: Albert Stolwijk).