De leden van VanBakkus rockten er op los tijdens de benefietavond van Lionsclubs Dommel & Aa. De Voedseltuin Boxtel en Buurtsport Boxtel krijgen een donatie wegens de belangeloze inzet van onder meer deze Boxtelse band. (Foto: Daisy Renders).
De leden van VanBakkus rockten er op los tijdens de benefietavond van Lionsclubs Dommel & Aa. De Voedseltuin Boxtel en Buurtsport Boxtel krijgen een donatie wegens de belangeloze inzet van onder meer deze Boxtelse band. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Drukbezochte benefietavond van Lions levert 10.000 euro op

Vrienden van Boxtel Live rockt

LINDA VAN DE WIEL

Vuurkorven bij de ingang en sfeervolle verlichting waren te zien bij Podium Boxtel op zaterdag. Na twee eerdere succesvolle avonden organiseerde de Lionsclub Dommel & Aa een derde editie van het evenement 'Vrienden van Boxtel Live' met als thema 'Rocking Stars'. 10.000 euro leverde het evenement op voor de internationale afdeling van de Lionsclub, maar ook voor de Voedseltuin en Buurtsport Boxtel.

,,We halen geld op voor mensen die het moeilijk hebben", legt president René Kaboord van de Lions uit. ,,Op deze manier zorgen we als mensen voor elkaar."

Waar in het verleden vaak werd gekozen voor internationale doelen, is er de laatste jaren een verschuiving richting lokale initiatieven zichtbaar. Kaboord: ,,Tijdens de vorige editie van Vrienden van Boxtel Live zamelden we geld in voor de Voedseltuin. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst hiernaartoe." Ook Buurtsport Boxtel kan een donatie verwachten.

En dan is er de muziek. Lions-lid Peter van As is medeverantwoordelijk voor de line-up van de avond. ,,Het kostte veel tijd de avond muzikaal vorm te geven maar we hebben een goede mix van acts. En iedereen werkt belangeloos mee; het enthousiasme is groot. Sommige bands meldden zichzelf aan."

Dat enthousiasme is duidelijk zichtbaar bij de diverse acts. In een zijzaal is voornamelijk luistermuziek te horen van onder meer Dennis Wels en Rinka van Zundert die blij is met het publiek dat ademloos luistert: ,,Wat zijn jullie stil. Heel fijn." De podiumzaal brengt wat steviger werk van onder meer de Wildmen Bluesband.

Bezoekster Miriam Lochte is een van de vele mensen die geniet van de plezante avond. ,,Het is erg gezellig. Leuk om te zien welke bands er allemaal uit Boxtel komen." Ook Arjan de Bruijn heeft een geslaagde avond. ,,Ik ben 'vriend' van Podium Boxtel en ga elk jaar naar dit event. Ik vind de opzet deze keer erg geslaagd. Voorheen was alles in één zaal, dit jaar waren er voor het eerst optredens in de zijzaal."