...NEL EN GERARD ELISSEN- VAN DER STEEN...
...NEL EN GERARD ELISSEN- VAN DER STEEN... Foto: Linda van de Wiel

NEL EN GERARD ELISSEN- VAN DER STEEN

Diamanten paar in Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Het was begin augustus 1950 toen ze elkaar ontmoetten: Gerard Elissen (87) en de drie jaar jongere Nel van der Steen. ,,Het was in de Breukselsestraat. Ik was alleen op stap en Nel was met twee vriendinnen. Ik bracht ze alle drie naar huis aan het einde van de avond en Nel was de laatste. Hierna zijn we elkaar niet meer uit het oog verloren", vertelt Gerard. Op 30 november 2017 is het koppel zestig jaar getrouwd.

,,We hadden zeven jaar verkering voor we trouwden. En toen het zover was, werd het huwelijk bijna uitgesteld", blijkt Gerard terug. Drie weken voor de trouwdatum stierf de vader van Nel: ,,Mijn moeder was ook al overleden, dus ik was erg verdrietig. Pastoor Jos van Besouw haalde me over om toch te trouwen, want dat was wat we uiteindelijk wilden. We hebben het toen heel klein gevierd. We huurden een eengezinswoning in de vroegere Nieuwstraat die uiteindelijk werd gekocht door de gemeente en meteen onbewoonbaar verklaard", lacht Nel.

Wel zijn in de Nieuwstraat – tegenover de plek waar nu gemeenschapshuis De Rots staat - de drie kinderen van het echtpaar geboren: zoon Gerrit in 1957 en de dochters Jori en Risette in respectievelijk 1961 en 1964. Het echtpaar verhuisde in 1965 naar de Sint-Sebastiaanstraat in de wijk Selissenwal waar het 44 jaar met veel plezier woonde. Toen de kinderen op school zaten, ging Nel weer werken, eerst als huishoudelijke hulp en later bij bakkerij Hazenberg. ,,Je moest stoppen met je baan als je ging trouwen, dus ik heb een aantal jaren niet gewerkt", aldus Nel.

Gerard werkte tien jaar als voorman bij Philips, voordat hij eveneens bij bakkerij Hazenberg aan de slag ging. ,,Ik werkte daar met veel plezier als bakker, maar de onregelmatige uren braken me op. Ik kwam toen als expeditiemedewerker bij sigarenfabriek Van Susante in dienst en heb daar nog 22 jaar, tot aan mijn pensioen, gewerkt."

GOEDMAKEN

Het echtpaar kreeg naast drie kinderen, ook vier kleinkinderen: Gerben, Kai, Jorien en Jannik. Naast de vreugde die zij het echtpaar geven, ervoeren Gerard en Nel ook een groot verlies. Dochter Jori verongelukte. ,,Het was op 27 november 1980", vertelt Gerard. ,,Dit verdriet hoort bij ons, we hielden het ook nooit verborgen." Toch bleef het echtpaar altijd sterk. ,,Geven en nemen, dat is wat we doen en dat werkt", zegt Nel. Gerard erkent dit: ,,Het is ook belangrijk je aan je woord te houden, dan komt het vanzelf goed. En af en toe moet je een keer ruzie maken. Ik doe dat soms expres, want dan kunnen we het ook weer goedmaken…" (Foto: Linda van de Wiel).


KEVIN VAN GRIENSVEN VERLAAT EXPERT

'Wij blijven een nulvierelfje'

PÅL JANSEN

Kevin van Griensven was nog maar negentien jaar toen hij Expert Van Erp in Boxtel binnen kwam lopen om er fulltime te werken. Na eerder al een aantal stages te hebben doorlopen, kwam er een plekje vrij. ,,Een warme, fijne omgeving waar echt een familiegevoel heerst", vertelt Kevin (38). Maar nu hij zijn halve leven voor de winkel heeft gewerkt, vindt hij het tijd voor een andere uitdaging.

Een plezierige werkomgeving waarin hij tegelijkertijd nauwe banden opbouwde met klanten en familie Van Erp. Trots is hij op het feit dat er altijd ruimte voor een persoonlijke benadering is gebleven bij Expert. ,,Als er bijvoorbeeld iets is met een product, dan word je vaak naar een algemeen 0900-nummer verwezen. Maar wij zijn altijd een 'nulvierelfje' gebleven", zegt Kevin (foto onder).

Juist de persoonlijke aandacht voor de klant is de meerwaarde van 'zijn' winkel. ,,Je moet alles weten over producten en een eerlijk en goed verhaal vertellen. Mensen kopen niet elke dag een nieuwe wasmachine. Zij sparen daar vaak voor en dan moet je ook dankbaar zijn om het juiste product te mogen leveren."

ZATERDAGEN

Als bedrijfsleider een winkel in hartje Boxtel runnen, betekent ook dat er in de weekenden de nodige opofferingen gebracht moeten worden. ,,Ik heb twee kinderen, die voetballen op zaterdag bij ODC. En daar wil ik ook vaker bij zijn. Zo waren er allerlei kleine dingetjes, maar uiteindelijk kwam het er op neer dat ik toe was aan iets nieuws."

Kevin gaat aan de slag bij de Zinkunie in Boxtel, maar hij laat de winkel in goede handen achter. Zijn collega's Edgar en Peter blijven. Samen hebben zij al bijna veertig jaar ervaring. ,, En verder heb ik de zoon van de eigenaar hier in mogen werken. Hartstikke leuk; ik maakte zijn geboorte nog mee."

Zaterdag is Kevins laatste werkdag. Zowel collega's als klanten en collegawinkeliers zijn deze dag welkom in de winkel aan de Rechterstraat 62 voor een hapje en een drankje.

Bedrijfsleider Kevin van Erp verlaat na negentien jaar de Boxtelse vestiging van de winkelketen voor elektronica.