Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SCHOLIEREN BHC HELPEN MEE BIJ INRICHTING KASTEEL

Stapelen bijna klaar voor Sinterklaas

Vrijwilligers van evenementenstichting Boxtel Vooruit zijn deze week samen met een groepje scholieren van het Baanderherencollege druk bezig om kasteel Stapelen in gereedheid te brengen voor de ontvangst van Sinterklaas. De goedheiligman kiest de Boxtelse waterburcht voor het derde jaar op rij als residentie in afwachting van zijn verjaardag op 6 december. Zondag 19 november arriveert hij in Boxtel en Liempde, een week later in Esch en Gemonde.

Sint-Nicolaas overnacht vanaf zondag in kasteel Stapelen. Daar is inmiddels een fraai hemelbed geplaatst. Bovendien worden diverse delen van de burcht klaargemaakt voor de opslag van honderden cadeautjes die in de pakjesboot vanuit Spanje worden meegenomen door het legertje Zwarte Pieten dat de gulle bisschop als vanouds vergezelt. Zaterdag zet de goedheiligman voet aan wal in het Friese Dokkum, een dag later wacht hem een feestelijke onthaal in zowel Boxtel als Liempde. Bij de Zwaanse Brug vindt om 12.30 uur de verwelkoming plaats door burgemeester Mark Buijs; om 15.00 uur maakt de Sint zijn opwachting in de dorpskerk van Liempde.

FOTO BOVEN: Leerlingen van het Baanderherencollege hielpen deze week in kasteel Stapelen mee om de opslagplaats voor cadeautjes en pepernoten feestelijk te versieren met kleurrijke houten geveltjes. (Foto: Peter de Koning).