Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Erik & Amal?

Een spel doen met een levensgroot spinnenweb en vette spinnen. Geschminkt worden als paddenstoel, spin, of 'killerpompoen'. Met blote voeten lopen door een heus belevenispad. Of uilenballen pluizen met een echte boswachter. Er was van alles te doen op de Prinses Amaliaschool, Kindcentrum Kindertuin en peuterspeelzaal Pinkeltje. Erik van Alphen (groep 4) en Amal Abdi Mohammed (groep 5) waren deze woensdagmiddag speciaal terug naar school gekomen om te genieten van een gezellig herfstfeest.

Erik en Amal, er is hier van alles te doen. Wat hebben jullie al gedaan? Erik: ,,Ik heb als eerste nepspinnen in een heel groot spinnenweb gegooid. Je kon hier punten mee verdienen en ik had er zestien." Amal: ,,Ik ben nu een paddenstoel aan het tekenen. Hij is nog niet af."

En wat willen jullie vanmiddag nog doen? Amal: ,,Ik wil straks nog een windmolentje in elkaar zetten en de andere knutselwerkjes doen. En ik wil lavendelolie maken. Het is ook erg leuk om de juf te helpen. Je kunt bovendien allerlei spelletjes doen, zoals sjoelen met eikels en kastanjes, dennenappels versieren." Erik: ,,Ik wil heel graag uilenballen pluizen. Wat dat is? Ik heb het nog nooit gedaan... Maar ik denk dat ik het oog van een uil mag openmaken. Daar zitten dan allemaal veren en botjes in. Oh, en ik wil graag geschminkt worden als spin. Of nee, als dennenappel. En nog meer knutselen. Je kunt nog spinnen maken van kastanjes en uiltjes knutselen van dennenappels."

Wat hoort er volgens jullie echt bij de herfst? Amal: ,,Paddenstoelen. Die zijn heel mooi en groeien alleen in de herfst. Halloween hoort ook bij de herfst. En spinnen, maar die vind ik eng." Erik: ,,De gekleurde blaadjes aan de bomen."

Wat vinden jullie het allerleukst aan de herfst? Erik: ,,Ik vind het heel leuk om te knutselen met blaadjes, en met dennenappels. Amal: ,,Ik ga heel graag met school naar het bos. En als we dan weer terug zijn, drink ik heel graag warme chocolademelk."

FOTO RECHTS: Paddenstoelen tekenen, nepspinnen werpen, dennenappels versieren: Erik en Amal konden hun lol niet op tijdens het herfstfeest op de Prinses Amaliaschool. (Foto: Peter de Koning).