ONTVANGST BIJ BRUG SPANKERTSTRAAT

Sinterklaas arriveert op 26 november in Esch

Sinterklaas arriveert zondag 26 november in Esch. Om 14.30 uur komt hij per (pakjes)boot aan, over de Essche Stroom. Hij wordt ontvangen bij de Witte Brug in de Spankertstraat. De Pieten zijn al eerder in het dorp, vanaf ongeveer 13.15 uur zijn ze op de 'pietenpleintjes' te vinden in De Beemd, Den Bogerd en de Zantakker.

Sint-Nicolaas wordt bij de Witte Brug opgewacht en welkom geheten door burgemeester Jeanette Zwijnenburg. Ook fanfare Sint-Willibrordus is aanwezig. Het muziekkorps en de kinderen begeleiden de goedheiligman naar dorpshuis De Es. Vanaf 15.00 uur kan de jeugd daar feestvieren met de Sint en zijn Pieten.

Slaapkamer

Sinterklaas overnacht ook dit jaar in Esch; hij neemt opnieuw zijn intrek in De Opgang, de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen de slaapkamer bezoeken op dinsdag 28 en donderdag 30 november en op dinsdag 5 december, telkens van 15.00 tot 16.00 uur. Wellicht dat Sinterklaas of een van zijn Pieten overdag een keer aanwezig is. Houd daarvoor Facebook in de gaten, meldt het organiserend sinterklaascomité. De gulle bisschop is ook dit jaar weer bereikbaar via e-mail: sinterklaas@soesch.nl. En op de website www.soesch.nl staat al het laatste nieuws over Sinterklaas in Esch.