Indiase markt bij De Werf in Boxtel-Oost

Medewerkers en begeleiders van dagcentrum De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel organiseren zondag 19 november van 12.00 tot 17.00 uur een India Cantai: een markt waar artikelen en gerechten worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan een school en kindertehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking in Nirmal, in het zuiden van India. Toegang tot de markt is gratis.

In 2018 vertrekt Angelique Zomer, als fysiotherapeute verbonden aan De Werf, naar India om haar kennis te delen met begeleiders van de school en het kindertehuis in Nirmal. Van de opbrengst van de India Cantai koopt Zomer les- en speelmaterialen voor de kinderen die daar wonen. Bij De Werf wordt op 19 november meer informatie gegeven over het project in Nirmal.


SPPiLL houdt fietstocht langs boerderijen

De aandacht was vandaag gericht op monumentale boerderijen in de gemeente Boxtel. Drie boekpresentaties hierover vonden plaats in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. In het boek 'Het steenen huijs met gebinte, stal ende schuuren' staan ongeveer twintig Liempdse boerderijen centraal. Zondag 19 november brengt Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) deze boerderijen óók in beeld middels een fietstocht.

Deelnemers worden op de fiets begeleid door gidsen van Gastvrij Liempde en komen tijdens de rit langs de historische gebouwen en de bijzondere verhalen daarover.

De excursie start om 09.30 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, deelname kost vijf euro inclusief een kopje koffie of thee. Ook het boerderijboek is te koop bij het bezoekerscentrum. Voor vragen over deelname, neem contact op met de organisatie via info@liempdsenherd.nl.