Boeiend duel tegen topper ODI biedt hoop voor het seizoen

Volleyballers Blox strijdend ten onder

De volleyballers van BC Blox kregen afgelopen zaterdag ODI HS 2 uit Middelbeers op bezoek, een tegenstander van formaat. Dat ODI derde staat op de ranglijst, was al snel te zien tijdens dit duel in sportcomplex De Braken.

ODI liep in de eerste set genadeloos snel uit naar een grote voorsprong. Blox was niet bij machte de service van de opponent goed te verwerken, waardoor de set verloren ging met 13-25. Dat beeld bleef nagenoeg de gehele wedstrijd hetzelfde. ODI was een maatje te groot voor Blox, alhoewel het een leuke wedstrijd was. Passie en beleving waren in ruime mate aanwezig bij Blox en er werd gevarieerd gespeeld. Gastspeler en set-upper Teun Termeer verdeelde de passes en had zo nu en dan zelf ook een eigen aanval die vaak tot een punt leidde.

Blox streed voor elke bal en tijdens de laatste set was er nog hoop op een puntje. Iedereen streed voor elkaar: Simon Smeulders met zijn supersmash, Thijmen van der Heijden met zijn lastige service, Teun Smit met zijn killerblock, Joep van den Broek met zijn constante pass, Sander Sterken met de juiste coaching, Fabian Robroek met zijn powerservice, Teun Termeer met een aantal slimme prikballen, Daan van den Boer met zijn 'handbalaanvallen' en Teun Verhagen met zijn halve omhaal. Ondanks al die inspanning bleef ODI een maatje te groot, het werd uiteindelijk 0-4.

Komende zaterdag thuis tegen de mannen uit Schijndel gaat Blox proberen enkele punten in Boxtel te houden, aanvang 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Blox haalde tevergeefs alles uit de kast om het ODI echt moeilijk te maken. Op de foto leidt gastspeler en set-upper Teun Termeer een van de Boxtelse aanvallen in. (Foto: Sten IJsseldijk).

Filosofieavond in
bezoekerscentrum
De Kleine Aarde

Het initiatief Verandercafé van Transitie Boxtel organiseert vrijdag 17 december een filosofische discussie. Onder leiding van Theo Verstegen wordt er met elkaar dieper ingegaan op duurzaamheid.

Deelnemers nemen zelf een filosofische stelling mee waarin het onderwerp valt binnen het thema duurzaamheid. Zoals lokaal produceren, recycling en consumptiegedrag.

De avond start om 20.00 uur in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde aan Klaverblad 13 in Boxtel. Een half uur van te voren gaan de deuren open. Entree is gratis.