HORNTREFFERS WINT VAN TAVERBO-SABO 1

Spanning neemt toe in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) wonnen De Horntreffers van Taverbo-Sabo 1 en versloegen daarmee de tweede concurrent op rij in de kampioenschapsrace. Taverbo-Sabo 4 steeg naar de tweede plaats en Taverbo-Sabo 3 speelde gelijk. Taverbo-Sabo 2 won voor de tweede keer dit seizoen. Rotsvast miste door deze nederlaag een plaats in de top drie.

In de BRTC is de eerste helft van het seizoen bijna voorbij en de strijd om de bovenste posities is nog lang niet beslist. Koploper De Horntreffers moest het opnemen tegen Taverbo-Sabo 1 dat al twee jaar geen titel behaalde. Maar aanvoerder Wim van Aarle en Ad en Hans van Weert lieten in een lange en zeer spannende wedstrijd zien dat De Horntreffers op dit moment het sterkste team is. Van Aarle won zelf verrassend maar gedecideerd in drie games van Ronald van Dael en ook Frans van Dun moest het punt aan Van Aarle laten. Ad en Hans van Weert wonnen ook ieder twee enkelspelen en samen ook het dubbelspel van Hans van Haaren en Ronald van Dael. Uiteindelijk wonnen De Horntreffers met 6-4 en staat dit team nog steviger aan kop.

ZONDER AANVOERDER

De nummer twee op deze ranglijst, Taverbo-Sabo 3, nam het op tegen Grand Café Rembrandt zonder aanvoerder Henk IJsseldijk. Maar zijn vervanger Dave van Wijck bleef ongeslagen en gaf in het enkelspel zelfs geen enkele game af. Voor Grand Café Rembrandt scoorden Arnold van der Heijde en Ad Brekelmans elk tweemaal. Einduitslag op 5-5.

Taverbo-Sabo 4 besliste enkele wedstrijden pas in de laatste game. Henk van de Laak van De Firma Fotografie was tweemaal dicht bij de overwinning. Echter, Mari Smits en Toon van Geel troefden hem af in de laatste game. Peter de Rooij was die avond de grote man bij Taverbo-Sabo 4 dat mede door zijn inbreng klom naar de tweede plaats. Einduitslag 8-2.

Taverbo-Sabo 2 nam revanche op de 8-2 nederlaag tegen Taverbo-Sabo 4 vorige week door met 6-4 te winnen van Rotsvast. Het was de tweede winst dit seizoen.

Standenlijst per 13 november 2017

De Horntreffers        70-46

Taverbo-Sabo 4        70-40

Taverbo-Sabo 3        70-39

Rotsvast        70-36

Taverbo-Sabo 1        60-32

Grand Café Rembrandt        60-31

Taverbo-Sabo 2        70-30

De Firma Fotografie        70-27

De Dommel        60-19


Kerstmarkt Selissen

Zaterdag 9 december vindt tussen 16.00 en 24.00 uur de jaarlijkse én ouderwets gezellige kerstmarkt plaats in en rond winkelcentrum Selissen. Standhouders kunnen nog een kraam bemachtigen door zich te melden bij Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat 5 in Boxtel.