Afbeelding
Foto: Rini van Oirschot

Dansmatinee SLF

De Stardust Live Foundation houdt zondag 19 november van 13.30 tot 18.00 uur een dansmatinee in gemeenschapshuis De Rots. Deze stichting zet zich in voor mensen met een visuele of andere lichamelijke handicap en het opleiden van hulphonden. Tijdens de dansmatinee spelen de band New Harvest en duo Stardust Live een mix van stijlen. Kaarten kosten aan de kassa acht euro, SLF-kaarthouders betalen vier euro. Vooraf telefonisch aanmelden kan via (073) 543 09 34 of 06-44 18 10 34.

Ierse sessie in Boxtel

In bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel wordt zondag 19 november de maandelijkse Ierse sessie gehouden. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt gezongen en gedanst op Ierse muziek. Muzikanten die instrumenten als een gitaar, accordeon, tin-whistle bespelen, zijn welkom om aan te sluiten.

Klassieke muziek

Gemeenschapshuis De Rots is woensdag 22 november voor even het centrum van klassieke muziek in Boxtel. De plaatselijke afdeling van ouderenbond KBO houdt vanaf 13.30 uur een 'muzikale reis' door Europa. Muziekdocent Joop de Weger verzorgt de middag en geeft toelichting op diverse stijlen. Opgeven kan door te e-mailen naar marij.van.wanroij@home.nl of door te bellen naar telefoonnummer (0411) 67 37 29.


BHC-scholieren zamelen plastic doppen in

In aanloop naar de kerstperiode kregen de scholieren van het Baanderherencollege (BHC) gisterochtend een gastles door een slechtziende. Hij pleitte ervoor dat op de vmbo-school voortaan plastic doppen worden ingezameld.

Het geld dat daarmee verdiend wordt, komt ten goede aan de opleiding van blindengeleidehonden door KNGF. Vrijwel alle circa 800 scholieren nemen dagelijks een plastic flesje drank mee naar school. Als alle doppen hiervan gescheiden zouden worden ingezameld, kan dat een mooie opbrengst genereren. De gastles werd ook bijgewoond door wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel.

FOTO ONDER: Leerlingen van het Baanderherencollege kregen gisterochtend een gastles door een slechtziende. (Foto: Rini van Oirschot).