Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JAN EN GEMMY SCHELLEKENS OOK NA 35 JAAR NOG VOL ELAN

Tiga maakt zich op voor lustrumjaar

JOLEEN VAN ROOIJ

Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel bestaat volgend jaar oktober 35 jaar. Eigenaren Jan en Gemmy Schellekens vieren deze mijlpaal met een bruisend lustrumjaar waarin flink vernieuwd én uitgebreid wordt. Zo opent het paar binnenkort een tweede, nieuwe 'Milon Circle' (combinatie van volautomatische toestellen), waarbij in één training, tegelijkertijd aan zowel spierversteviging als conditie gewerkt wordt. ,,Momenteel zijn er bijna zeshonderd Milon-gebruikers, uitbreiding is op zijn plaats", aldus Jan Schellekens.

Tiga is al jaren een begrip in Boxtel. ,,Helaas zien we om ons heen dat fitness enkel een commercieel product is geworden. Bij ons is fitness nog steeds het doel om gezond te blijven. Daarom werken wij met louter professionals. Zo heeft onze docent Reinder Cloin onlangs de AALO (landelijke opleider in de sport- en fitnessbranche) Rookie contest van 2017 gewonnen", vertelt het echtpaar Schellekens.

,,Binnenkort lanceren we iets nieuws: de paper-visit. Hiermee kan men zich online aanmelden voor een losse les bij een docent naar keuze. Deze optie willen we ook gaan inzetten voor moderne dans. Dit biedt mensen de mogelijkheid om te komen ervaren hoe het is om met onze vakmensen te werken", geeft Gemmy aan.

ARD SCHENK

Tijdens het jubileumjaar zal ook een aantal evenementen georganiseerd worden in het kader van: gezond leven. ,,Het is een veelgenoemde term, slechts weinig mensen weten echter wat het daadwerkelijk inhoudt. Op een verantwoorde manier in beweging blijven is essentieel voor de gezondheid", aldus Jan. ,, Onze kracht is professionaliteit, een gevarieerd aanbod, persoonlijke begeleiding en betrokkenheid", vult Gemmy aan.

Momenteel is het stel druk met de uitwerking van haar idee om Nederlands voormalig schaatskampioen Ard Schenk naar Boxtel te halen. ,,Schenk heeft een prachtig boek geschreven over het belang van bewegen, met daarin een stappenplan naar een gezond en fit leven voor 50-plussers. Het zou fantastisch zijn wanneer we samen met enkele ondernemers en de gemeente, deze ervaren en bevlogen man naar Boxtel kunnen laten komen voor een inspirerende en leerzame avond", legt Gemmy uit.

INTERNATIONAAL

Wie dacht dat het ondernemersechtpaar het na bijna 35 jaar rustig aan zou gaan doen. heeft het mis. ,,We zijn nu zestig en willen nog vijftien jaar doorgaan", verklaart Jan. Sterker nog: Tiga gaat internationaal: ,,Er zijn plannen om in Barcelona en Antwerpen zogenaamde 'Boutique Fitness Clubs' te openen. Daar kan men straks terecht om in een kleinere setting, met nog meer persoonlijke aandacht, te trainen.

DRIE GENERATIES

Ook wordt mogelijk een vestiging in Rosmalen geopend. ,,Bij ons bedrijf CityGym in 's-Hertogenbosch ontvingen we meerdere verzoeken om ons daar te vestigen. Buiten het feit dat we juist de persoonlijke betrokkenheid bij ons werk in Boxtel zo heerlijk vinden, is het ondernemerschap, de business-kant, ook een leuke uitdaging voor me. Maar Boxtel zal altijd ons kindje blijven", zegt Gemmy glunderend. ,,We zijn er best een beetje trots op dat inmiddels drie generaties bij Tiga Health & Beauty komen, het blijft bijzonder om dit in Boxtel gerealiseerd te hebben", rondt Jan af.

FOTO BOVEN: Jan en Gemmy Schellekens vestigden zich 35 jaar geleden met Tiga Health & Beauty in de voormalige schouwburg De Ark aan de Prins Bernhardstraat. (Foto: Peter de Koning)