De eerste tentoonstelling van fusievereniging Vogelvreugd Ons Ideaal was een succes. In gemeenschapshuis De Rots genoten de bezoekers van bijna duizend vogels. (Foto: Peter de Koning).
De eerste tentoonstelling van fusievereniging Vogelvreugd Ons Ideaal was een succes. In gemeenschapshuis De Rots genoten de bezoekers van bijna duizend vogels. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Vogelvreugd Ons Ideaal vult De Rots met 916 vogels

Grote vogeltentoonstelling fusieclub

Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal beleefde afgelopen weekend een bijzondere tentoonstelling. Het was de eerste keer dat de fusievereniging naar buiten trad met de beste kweekresultaten van het afgelopen jaar. In de grote zaal van gemeenschapshuis De Rots bracht de club precies 916 vogels bij elkaar. Het was daarmee een van de grootste tentoonstellingen van Noord-Brabant.

Vorig jaar rond deze tijd werden de eerste gesprekken gevoerd tussen de Boxtelse vogelverenigingen Vogelvreugd en Ons Ideaal. Kort na de jaarwisseling was de fusie een feit en sindsdien gaan beide clubs samen verder onder de naam Vogelvreugd Ons Ideaal. De grote en drukbezochte tentoonstelling van afgelopen weekend onderstreept de kwaliteit en levensvatbaarheid van de nieuwe vereniging. In de grote zaal van gemeenschapshuis De Rots was elke vierkante meter nodig om de aansprekende kweekresultaten een plekje te kunnen bieden.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste resultaten. De volgende tentoonstelling is op zaterdag 10 en zondag 11 november 2018.

Hoofdgroepkampioenen

Kleurkanaries vetstof: Th. van Boxtel, 04 punten. Kleurkanaries pigment: M.C. Manders, 94 punten. Kleurkanaries mozaïek: J. Rodenburg, 94 punten. Vorm- en postuurkanaries vorm: A. van den Heuvel, 94 punten. Vorm- en postuurkanaries gefriseerd: P.A. Ashouwer, 94 punten. Vorm- en postuurkanaries houding: J. Boons, 94 punten. Exoten gestandaardiseerde: J. Kreijveld, 94 punten. Exoten overige: W. Walschots, 95 punten. Hybriden en Europese vogels: P. Spierenburg, 94 punten. Grasparkieten: M. Schellekens, 94 punten. Forpussen en Agaporniden: Th. van de Langenberg, 93 punten. Grote parkieten: J.F.A. Schoones, 92 punten. Grondvogels en duiven: A.E.P. Oosterkamp, 91 punten.

Kampioen jeugd: Luuk Smits, exoten, 91 punten. Jan van de Lee Trofee + bondskruis Beste EK: W. Walschots, 95 punten. Klassement 7 beste vogels: J. van Alebeek, 652 punten. Gerard van der Meijden Trofee: J. van Alebeek, 659 punten. Aanwijzing beste vogel: W. Walschots, 95 punten.