Pentekeningen Frans Heerschop in museum MuBo

De creatieve Boxtelaar Frans Heerschop staat de komende maanden centraal in Museum Boxtel (MuBo). Tussen 18 november en 4 februari 2018 is het oeuvre van de in 2011 overleden kunstenaar te zien. Dochter Mariska Heerschop bracht al zijn werk bijeen om het tentoon te stellen.

Heerschop werd onder meer bekend om zijn pentekeningen van het door hem bedachte fantasie-eiland Neveland. Ook bijzonder zijn de prentenboeken die hij creëerde voor zijn kleinkinderen Sam en Job tijdens zijn ziekte in 2011. Maar ook tarotkaarten in de vorm van collages, een tiendelige encyclopediereeks met 3D-collages en andere pentekeningen van zijn hand zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling. Zo maakte Heerschop, tevens lid en chroniqueur van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, tekeningen voor clubblad De Kroniek.

In het kader van deze expositie staat er zondag 14 januari om 11.15 uur een lezing op het programma: 'Frans Heerschop, een gedreven persoon'. Sprekers zijn Ben van der Veer, de zwager van Heerschop, en Jacques Habraken, hoofdman van het Boxtelse gilde. Aanmelden voor deze lezing kan door een e-mail te sturen naar info@muboboxtel.nl of telefonisch contact op te nemen met Willem van Vossen via 06-16 04 18 98. Kijk voor meer informatie op www.muboboxtel.nl.

De entreeprijs voor de expositie bedraagt 3,50 euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen vanaf twaalf jaar. Voor kinderen tot die leeftijd, is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MuBo is iedere zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur open voor publiek.


17 EN 23 NOVEMBER

Tweemaal cabaret in Podium Boxtel

Zowel de groep Oeloek als Leon van der Zanden komen naar Boxtel voor een try-out van hun nieuwe cabaretvoorstelling. Morgen, vrijdag 17 november is het theaterkwartet dat wordt gevormd door Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij te zien met Droeftoeters. Donderdag 23 november brengt Van der Zanden 'Kameleon'. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

'Droeftoeters' is een voorstelling vol zelfverklaarde winnaars en kampioenen. Van een doodsbange geestuitdrijver tot een éénbenige tapdanser, en van een stokdove pianostemmer tot een aan sigaretten verslaafde gezondheidsgoeroe: allemaal zien ze zichzelf als het allerbeste wat de wereld is overkomen. 'Droeftoeters' is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Oeloek laat ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden kukelen...

In Kameleon doet publiekslieveling Leon van der Zanden waar hij uniek in is. Hij stemt zich af op alle aanwezigen en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Daarmee komt zijn focus definitief op zijn bezoekers en op de avond zelf te liggen. ,,Het is de dansvloer op en gek durven doen. Alles om je heen binnen laten komen, zelfs de meest pijnlijke dingen. Dan wordt het magisch, hilarisch en totaal onberekenbaar", stelt de cabaretier. Kameleon lijkt van toevalligheden aan elkaar te hangen maar elk moment blijkt onderdeel van een groots plan.

De entreeprijs voor Oeloek bedraagt 17 euro; belangstellenden voor Van der Zanden betalen 50 cent meer. Kaarten zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo (Oosterhof) en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).


Muziekmiddag KBO

Big Band Boxtel verzorgt zaterdag 25 november om 14.00 uur voor KBO-leden een muzikale middag in de aula van het Baanderherencollege. Het thema is Dans en Hap. Opgeven kan via e-mail: marij.van.wanroij@home.nl of te bellen naar (0411) 67 37 29.