Feest voor Sint in kerk Liempde

Nadat Sinterklaas en de pieten zaterdag 18 november aankomen in Nederland, reist de goedheiligman een dag later af naar Liempde. Daar wordt de goedheiligman met zijn gevolg pieten feestelijk welkom geheten tijdens een bijeenkomst voor het hele dorp. Voor het eerst is dat in de Sint-Jans Onthoofdingkerk.

De Liempdse jeugd is zondag om 14.45 uur welkom op het kerkplein. Het wachten op Sinterklaas gaat natuurlijk gepaard met het zingen van liedjes. Om 15.00 uur gaan de deuren van de kerk op en mogen bezoekers plaatsnemen in de kerkbanken. Voor de kinderen zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Fanfare Concordia zorgt voor muzikale begeleiding bij de entree van Sint-Nicolaas en de pieten.

ANDERS DAN ANDERS

En dan begint een middag vol muziek, dans en entertainment. De kinderen mogen de goedheiligman de hand schudden en welkom heten in Liempde. Het festijn duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Stichting Algemeen Belang Liempde besloot dit jaar de intocht van Sinterklaas op andere wijze vorm te geven. Daarom is ervoor gekozen de feestelijkheden plaats te laten vinden in de Sint-Jans Onthoofdingkerk.