Afbeelding
Foto: OCT De Warande.

SUCCES VOOR BOXTELS ZWEMTALENT

Luc van Eijndhoven pakt twee Brabantse titels

Tijdens het Brabantse winterkampioenschap zwemmen veroverde Luc van Eijndhoven (15) uit Boxtel afgelopen weekeinde twee gouden plakken: op de 1.500 meter én als lid van een estafetteploeg op de 4x100 meter wisselslag. In het Pieter van den Hoogenband Stadion te Eindhoven behaalde de talentvolle zwemmer ook nog twee zilveren en een bronzen medaille.

De Brabantse titelstrijd strekt zich uit over twee weekeinden. Zondag gaf Luc, vierdejaars scholier vmbo-t aan het Baanderherencollege, zijn naaste concurrent met anderhalve minuut verschil het nakijken op de 1.500 meter.

Die zelfde dag boekte verdienstelijke resultaten op nóg twee afstanden. Als lid van de estafetteploeg van het Opleiding


Taekwondoka's nemen intrek in Amaliaschool

Een kleine drie jaar nadat hij er een nieuwe dojo opende, verplaatst sabum Ad Dekker van Taekwondo School Dekker (TSD) zijn trainingsaccommodatie van sportcomplex De Braken naar de Prinses Amaliaschool. Daar vinden sinds dinsdag de trainingen plaats.

In De Braken liep het huurcontract af. ,,In de Prinses Amaliaschool zijn we erg hartelijk en gastvrij ontvangen door directeur Stephan van de Vries", meldt Dekker, die vorige week nog de sportpenning van de gemeente Boxtel in ontvangst nam.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag zijn de leden van TSD actief in de gymzaal van de basisschool aan de Reginahof in de wijk Selissenwal.

Centrum Talenten van zwemclub De Warande in Oosterhout won hij ook de 4x100 meter wisselslag. Bovendien pakte hij brons op de 200 meter vrije slag; de nummers 1 en 2 verschenen echter fris aan de start, waar de Boxtelaar al anderhalve kilometer had gezwommen...

Zaterdag eindigde Luc als tweede op de 200 meter rugslag en een zelfde prestatie bereikte hij die dag met het estafetteteam op de 4x200 meter vrije slag. Bovendien verbeterde de zwemmer twee persoonlijke records: op de 50 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Komende weekeinde treedt Luc opnieuw aan in het Eindhovense zwemstadion. Dan wordt de strijd om het provinciaal kampioenschap vervolgd.

FOTO ONDER: Luc van Eijndhoven (15) grossierde in medailles tijdens het eerste weekend van het Brabants kampioenschap zwemmen in Eindhoven. (Foto: OCT De Warande, Oosterhout).