MEP-speler Pieter Langenhuijsen strijdt om de bal in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Hockeydames pakken opnieuw bonuspunt uit shootouts

MEP mist effectiviteit tegen koploper

De mannen van MEP waren zondag qua veldspel zeker niet de mindere van koploper Venlo. Wat betreft effectiviteit waren de Limburgers een maatje te groot (2-4). De vrouwen van de Boxtelse hockeyclub hielden een 2-0 voorsprong tegen Venlo niet vast en speelden gelijk (2-2). Bij de shootouts was de thuisploeg opnieuw te sterk.

Het eerste mannenteam speelde in de beginfase tegen Venlo zijn beste hockey van het seizoen. Technisch hoogstaand, met snelle combinaties en opportuun. Na tien minuten opende Guus van Gardingen de score en even later kreeg MEP een enorme kans op 2-0. Na die misser stelde Venlo orde op zaken uit een strafcorner en een strafbal: 1-2. De koploper, met enkele zeer balvaardige Portugezen, bleek dodelijk effectief. MEP leek uitgeraasd, werd voorzichtiger en wilde de 1-3 voorkomen.

Vooral in de tweede helft werd het een open wedstrijd. Venlo liet MEP komen en loerde op de counter. Toen Stijn Koesen fraai gelijkmaakte, hing een sensatie in de lucht. Lang genoot MEP echter niet van de treffer, want een minuut later kwamen de Limburgers door een Boxtelse verdedigingsfout weer op voorsprong. Ook bij de vierde Venlose goal uit een strafcorner (2-4) gingen de Boxtelse uitlopers niet vrijuit. MEP probeerde nog wat te forceren, maar de echte overtuiging ontbrak. De Boxtelaren kijken terug op een uitstekende wedstrijd die hoop geeft voor de laatste duels voor de winterstop. Zondag 19 november volgt om 14.45 uur in Weert de tweede wedstrijd van het Limburgs drieluik. MEP moet winnen om de aansluiting te behouden.

Bonuspunt

Het vrouwenteam van MEP was zondag in de beginfase zeker sterker dan Venlo. Maar gaandeweg de wedstrijd kregen de Limburgse dames meer vat op het spel van de koploper. Isis Willigendael opende de score, daarna ontspon zich een eerste helft met strafcorners over en weer. Keepster Amber Kools hield MEP in de wedstrijd. In de tweede helft kwam Venlo meer opzetten, maar Janneke Vissers leek de definitieve bres te slaan: 2-0. Niets was minder waar, Venlo counterde naar 2-2. Kansen op de zege waren er over en weer, maar het draaide toch uit op shootouts. Voor de tweede keer dit seizoen bleek keepster Kools haast onverslaanbaar. MEP won de shootouts met 3-1 en pakte zo opnieuw het bonuspunt. Coach Lorenzo Westreenen zal zich wel achter de oren krabben, nu de koploper een veilige marge van twee goals uit handen gaf.

Zondag 19 november spelen de hockeysters van MEP uit tegen De Hopbel. Dit zou wel eens de belangrijkste wedstrijd van de eerste competitiehelft kunnen worden. Bij winst slaat de ploeg een mooie bres van tien punten met de verrassend goed draaiende ploeg uit Schijndel. Bij verlies is het gat nog slechts vier punten. Afslag van dit cruciale duel zondag in Schijndel om 12.30 uur.

MEP        10-28        Goirle        10-14

Eindhoven        10-26        HOD        10-10

Warande        10-23        HCAS        10-10

OSS        10-21        Boxmeer        10-4

Hopbel        10-21        Civicum        10-4

Venlo        10-16        Sint-Oedenrode        10-3

FOTO BOVEN: MEP-speler Pieter Langenhuijsen strijdt om de bal in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk).

Handbalsters sterk tegen koploper

HCB '92 op valreep onderuit

Handbalclub HCB '92 speelde zondag het pittige duel met koploper Habo '95. Na een gelijkopgaande strijd met lang een kleine voorsprong voor de Boxtelse vrouwen, trokken zij toch nipt aan het kortste eind.

HCB '92 moest vanaf het begin de verdediging dichthouden, om Habo '95 niet te laten passeren. Zo ontspon zich een wedstrijd die vrij gelijk opging. Diverse doelpunten vielen over en weer. De eerste helft was spannend met voortdurend een kleine voorsprong voor de Boxtelse ploeg. Het was duidelijk merkbaar dat de dames elkaar steeds beter weten te vinden, met mooie aanvallen als gevolg. Ook vertrouwen de speelsters elkaar steeds meer in de verdediging, waardoor doelvrouw Mary Swinkels beter uit de verf komt.

De rust gingen de Boxtelse handbalsters in met een 11-9 voorsprong door doelpunten van onder andere Miranda van Engelshoven, Inge van Drunen, Annemarie Sens, Mandy van Abeelen, Janneke Eijkemans en Gitte Vanhout. Coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert waren tevreden over het spel in de eerste helft. Voor de tweede helft was hun boodschap: hou dit vol, wees alert op balverlies, houd de verdediging scherp en zet het spel rustig op zodat er kansen ontstaan.

Na de rust ging het gelijk op, de voorsprong bleef lang in Boxtels voordeel. De verdediging hield stand en doelvrouw Swinkels stopte mooie doelschoten en een penalty. Uiteindelijk trok Habo '95 toch nog aan het langste eind: 18-19. In de tweede helft scoorden voor HCB '92 Sens, Van Drunen, Judit Bànyai, Van Engelshoven en Vanhout.