HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer voor parochiebijdragen is IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Uit de agenda. Maandag 14.00 biddende moeders; 19.00 tweede werkuur vormeling, pastoraal centrum. Dinsdag 15.00 voorbereiden parochiemis 14 januari; 19.30 MOV-vergadering, pastoraal centrum; 19.30 vergadering H. Bloedstichting, pastoraal centrum. Woensdag 14.00 kosterbijeenkomst, pastoraal centrum; 19.30 actie Kerkbalans, pastoraal centrum. Donderdag 15.30 Kom en Zie, koetshuis.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 33e zondag door het jaar met als motto: 'Ieder heeft talent. Aan de slag!' Paus Franciscus heeft deze zondag ingesteld als de jaarlijkse 'dag van de armen' als voorbereiding op het feest van Christus Koning. Want Christus heeft zichzelf geïdentificeerd met de geringe en arme mens en richt gelovigen op de werken van barmhartigheid (Mt. 25, 31-46). Het zal een dag zijn, die de geloofsgemeenschappen en iedere gedoopte helpt om erover na te denken hoe in het evangelie de aandacht voor de armoede een centraal gegeven is, en dat er geen gerechtigheid of sociale vrede kan bestaan, zolang Lazarus nog voor de deur van ons huis ligt (Lc.16,19-21), aldus de paus. Deze dag vormt een echte vorm van de nieuwe evangelisatie, waardoor het aanschijn van de kerk in haar voortdurende pastorale ommekeer wordt vernieuwd om te getuigen van de barmhartigheid.

* Liturgische kalender. Dinsdag: opdracht van de maagd Maria. Woensdag: Cecilia (mgd. en mart.). Vrijdag: priester Andreas Dung-Lac en gezellen, martelaren.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag wordt Fleur Basten gedoopt. Dat zij uit mag groeien tot een goed en gelukkig christen.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van L. Perosi.

* Orgelprogramma. Bach: Praeludium und Fuge in C-dur; Buxtehude: Fuge in C-dur; Franck: Andantino; Vierne – Cortège.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Annie Josiassen-Mol (mgd); overl. ouders Van Haaren- Beukenex.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Ad Langerwerf (jgt); Toos v. Abeelen (jgt); José v. Susante-Bodewes (jgt); Willem v. Leeuwen (mgd); Truus v.d. Pas-Bult (mgd); Henricus Brouwers en Petronella v.d. Braak; levende en overl. leden van Sint-Petruskoor; Jan Pijnenburg.

MAANDAG 09.00 Toon Troeijen (mgd).

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v.d Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; voor Piet Bakx (verj); Martien v. Kemenade (verj).

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie op wil geven, kan de envelop gebruiken die hiervoor achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie; tevens eigen naam en adres vermelden. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De enveloppe twee weken van te voren in de brievenbus van Duinendaal 2 deponeren zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Nationale Jongerencollecte. Dit weekend vindt in Nederland de jaarlijkse jongerencollecte plaats. De opbrengst komt ten goede van landelijke jongerenprojecten en voor het jongerenwerk in het eigen bisdom. Dankzij de giften kan het geloof worden doorgegeven aan een volgende generatie.

* Cecilia. Verschillende koren uit de parochie vieren rond deze tijd het jaarlijkse Ceciliafeest. Hartelijk dank aan alle koren voor de grote inzet voor de parochie en een fijne Ceciliafeest gewenst.

* Werelddag voor de armen. Paus Franciscus heeft een nieuwe gedenkdag aan het liturgisch jaar toegevoegd: de Werelddag van de Armen. Iedere 33e zondag door het jaar staat voortaan in het teken van de armen. Meer hierover is te lezen op de website van de parochie. Zondag zal bisschop De Korte om 11.45 in de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch de eucharistie vieren. De Caratisinstellingen en Vincentiusvereniging zijn hiervoor uitgenodigd.

* Gezinsviering. Zaterdag 25 november om 19.00 is er een gezinsviering in de Sint-Petrusbasiliek met als thema Christus Koning. Kinderen zijn uitgenodigd om met een (zelfgemaakte) kroon op naar de basiliek te komen. Kinderen die mee willen zingen in het koor kunnen zich opgeven via e-mailadres kinderkoorheilighartparochie@gmail.com.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 voorganger en predikant kapelaan Geoffrey de Jong. Presentatiedienst met muzikale begeleiding van het Combikoor. Intenties voor Heinz Nouwens (mgd); Wim Verberne (mgd); Marietje Bressers-Aalders (mgd); Willy v. Zuijlen (mgd); ouders Legius- v. Driel (verj); Jo v.d. Sande-Swaans (verj); familie Van der Velden- v. Haaren; Johan Klaassen.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn alle parochianen. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn alle parochianen. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem afdeling Liempde via 06-24 61 44 30.

* Welkom in de pastorie. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 staat de pastoriedeur open voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn twaalf euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties zijn voor de overl. ouders Gerritsen-Beerends en zoon Rien; Nelly Ceelen Dekkers (jgt); overl. ouders Van Helvoort v.d. Laar (jgt); overl. familie Van der Linden- v.d. Hoogen (verj. vader).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* Agenda. Zondag 26 november 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* De Uitwijk. Vanwege renovatie is De Uitwijk voorlopig niet beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten en het ontvangen van mensen. Als alles meezit, is de verbouwing voor Kerstmis gereed. Achter in de kerk is een werk- en vergaderplek ingericht.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. Op maandag van 10.30 t/m11.30 is Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren aanwezig in de kerk om u te woord te staan. U kunt daar dan ook misintenties opgeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang door mannenkoor Laus Deo uit Vught. Voorganger is pastoor Jacques Grubben met assistentie van diaken Pierpaulo Flesia. Intenties voor overl. ouders Van den Braak- v. Liemt; Harrie v.d. Meijden; Bas Schoones; Piet Jansen en overl. fam. Jansen- v. Etten; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Tonnie Rutten- v. Eindhoven (87). Moge zij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor: Annie v. Heeswijk; overl. ouders Van Heeswijk; overl. ouders Smetsers; Diny v. Heeswijk.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Heden, donderdag 16 november komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mevr. ds. W. van Egmond uit Oisterwijk. Voor de kinderen is er een korte Paks: zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Gerard Hopman.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Huwelijk. Mw. A. v. Leenen en hr. M. Munnecom treden vrijdag 24 november in het huwelijk.

* Activiteiten. Vrijdag 09.30: wandelen en bezinnen bij Elisabeth Muller, Theerestraat 16, Sint-Michielsgestel. Informatie en aanmelden via telefoonnummer (0411) 61 01 57 of (073) 551 42 81. Zaterdag 25 november 16.00: concert van Seldom Sene. Reserveren kan via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl. De entree bedraagt vijftien euro.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.

De Rots

VRIJDAG 17 NOVEMBER

Biljarten        13.00

ZONDAG 19 NOVEMBER

Stardust        14.00

MAANDAG 20 NOVEMBER

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljarten        13.00

Schilderclub Oircol        13.00

Bijeenkomst KBO        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Tai chi        19.30

Zenmeditatie        19.30

DINSDAG 21 NOVEMBER

Gym AVO        09.30

Biljarten        13.00

Kienen KBO        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Dansstichting Sparkle        18.00

WOENSDAG 22 NOVEMBER

Knutselen AVO        09.30

Biljarten        13.00

Naailes SUB        13.00

Lezing over muziek KBO        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Fotoclub Boxtel        13.30

Countrydansen        18.30

Bridgeclub De Rots        19.30

DONDERDAG 23 NOVEMBER

Knutselen AVO        09.30

Biljarten        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Quilten        13.30

Funny Country Dancers        19.00

Tai chi        19.30

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft de onderstaande activiteiten op het programma.

MAANDAG 20 NOVEMBER

13.30 lezing door Leo Fijen, voor KBO Boxtel en Liempde in De Rots.

DINSDAG 21 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 22 NOVEMBER

13.30 luisteren naar klassieke muziek op vakantie door Joop de Weger in De Rots, aanmelden bij Marij van Wanrooij via telefoonnummer (0411) 67 37 29 of e-mail: Marij.van.wanroij@home.nl.

DONDERDAG 23 NOVEMBER

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 24 NOVEMBER

13.15 Sinterklaasmiddag voor de wijken Selissen en Oost in De Walnoot.

13.30 Sinterklaasmiddag voor Lennisheuvel in Orion.

Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft de volgende activiteiten voor haar leden op het programma staan.

MAANDAG 20 NOVEMBER

13.00 yoga in De Walnoot.

19.30 kaarten in De Walnoot.

DINSDAG 21 NOVEMBER

13.00 fietsen, vertrek Breukelsplein.

WOENSDAG 22 NOVEMBER

19.00 gym groep 1 in Angelaschool.

20.00 gym groep 2 in Angelaschool.

DONDERDAG 23 NOVEMBER

09.00 nordic walking, vertrek vanaf Markt.


Praiseavond Serenade

Praiseband Upside Down uit Boxtel houdt zaterdag 25 november voor de achtste maal in haar 20-jarig bestaan een zogeheten praise-avond met samenzang. De bijeenkomst in zaal De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde begint om 20.00 uur en is bedoeld voor alle christenen, naar de uitspraak van Jezus: 'Wie niet met Mij bijeenbrengt, die verstrooit'. Tijdens de gezamenlijke lofprijzing wordt de onderlinge eenheid in Christus gevierd. De toegang is gratis; vanaf een halfuur voor aanvang is de zaal open.

Gebedsochtend Bahá'i

Het Bahá'í-geloof wordt beschouwd als de jongste wereldgodsdienst. Het geloof is in de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in Iran. Het verkondigt de eenheid van God, de eenheid van religie en de eenheid van de mensheid. Dinsdag 28 november vindt van 10.00 tot 10.30 een gebedsochtend plaats op het adres Hoogheem 24 in Boxtel. Op dezelfde dag en locatie vindt vanaf 19.00 uur een informatieavond plaats.