Cleo Kerkhof, Dents n' Friends
Cleo Kerkhof, Dents n' Friends Foto: Hans van Doorn

DERDE EDITIE VRIENDEN VAN BOXTEL LIVE OP 18 NOVEMBER

Samenleving steunen met rockmuziek

Een avondvullend muziekprogramma in Podium Boxtel waarvan de opbrengst ten goede komt aan Buurtsport Boxtel en de Voedseltuin: dat is Vrienden van Boxtel Live op zaterdag 18 november vanaf 20.00 uur. Lionsclub Dommel & Aa organiseert het evenement voor de derde keer. ,,De locatie, de artiesten en de strakke organisatie zorgen ervoor dat er weer een geweldig evenement op de rol staat", vertelt René Kaboord, de huidige president van de Lionsclub, enthousiast. ,,We hopen dan ook zoveel mogelijk bezoekers te verwelkomen."

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Back in Business, de Wildmen Bluesband, Dents & Friends, Rinka van Zundert & Dennis Wels, The Swanee Bridge Jazzband, VanBakkus en De Band Van Vanavond: deze artiesten zijn tijdens Vrienden van Boxtel Live, verdeeld over twee podia, te zien in de Boxtelse theaterzaal aan de Burgakker. Het thema van dit jaar laat zich raden: 'Rocking Stars'. ,,Dennis Wels vroeg vorig jaar op de avond zelf al of hij opnieuw mocht komen", grinniken president Kaboord en Wim Ketelaars, lid van de Lions en kartrekker van Vrienden van Boxtel Live. ,.En Dents & Friends was zo'n geweldige publiekstrekker, dat we die ook snel weer hebben vastgelegd."

LASTIGE KEUZE

Lionsclub Dommel & Aa startte drie jaar geleden met Vrienden van Boxtel Live. ,,Je kunt wel stellen dat het vast op de evenementenkalender staat", aldus Ketelaars. ,,Het evenement is steeds verder geprofessionaliseerd. Voorheen verkochten we zelf de kaartjes, nu loopt dat grotendeels via Podium Boxtel."

Het uitgangspunt van Vrienden van Boxtel Live is zoveel mogelijk geld genereren voor zelfgekozen goede doelen. ,,Naast dat we zorgen voor ondersteuning van de eigen Lions-leden op momenten dat dit nodig is, vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de samenleving", legt Kaboord uit. Hij nam het voorzitterschap van Lionsclub Dommel & Aa dit jaar over van Peter van As en mocht de goede doelen kiezen waarvoor de serviceclub zich een jaar lang inzet. ,,Dat was best een lastige keuze", zegt Kaboord.

LANDBOUWTREKKER

Uiteindelijk besloot de president de Voedseltuin, Buurtsport Boxtel en de Lions Clubs International Foundation (LCIF) naar voren te schuiven. Aan de Voedseltuin werd vorig jaar ook al een bedrag gedoneerd. ,,Er is nog een bedrag nodig voor een trekker om het land te bewerken", legt Kaboord uit. ,,Dat lijkt me een goede bestemming." De 22 leden van Lionsclub Dommel & Aa gaat in het voorjaar zelf ook nog een dag aan de slag in de tuin.

Bij de keuze voor Buurtsport Boxtel trekt Dommel & Aa samen op met Lionsclub Boxtel Belles Amies. De stichting, die gymlessen en buitenschoolse opvang verzorgt, wil graag sportmaterialen aanschaffen. ,,En naast de lokale doelen wilde ik graag ook een internationaal doel steunen", legt Kaboord uit. Dat werd LCIF, de organisatie die zorgt voor ondersteuning van humanitaire projecten.

VERTROUWEN

Door de kosten zo laag mogelijk te houden, sponsors te benaderen en zoveel mogelijk bezoekers te trekken hopen Kaboord en Ketelaars een hoog bedrag in te zamelen met Vrienden van Boxtel Live. ,,We zien het evenement met vertrouwen tegemoet."

Vrienden van Boxtel Live gaat om 20.00 uur van start. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl, Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof) en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde) of aan de zaal. Het is ook mogelijk om speciale vipkaarten te kopen voor 37,50 euro per persoon. Mensen ontvangen dan extra consumptiebonnen en worden al om 19.00 uur ontvangen met een aangeklede borrel. Kijk voor meer informatie op www.lionsclubdommelenaa.nl.

FOTO BOVEN: Cleo Kerkhof was een van de artiesten die deel uitmaakte van Dents & Friends tijdens Vrienden van Boxtel Live vorig jaar. Vanwege het succesvolle optreden besloot Lionsclub Dommel & Aa de formatie opnieuw te boeken voor de derde editie van het muziekevenement, zaterdag 18 november in Podium Boxtel.


Kerstmarkt Selissenwal heeft nog kramen vrij

Figuren die zo uit een Charles Dickens-verhaal komen lopen, de kerstman uiteraard, diverse kraampjes, kinderattracties en muzikale optredens: zaterdag 9 december tussen 16.00 en 00.00 uur vindt de jaarlijkse én ouderwets gezellige kerstmarkt plaats in en rond winkelcentrum Selissen. En er zijn nog kramen te huur...

Tientallen kraampjes van onder meer de winkeliers van Selissen staan tijdens de kerstmarkt opgesteld, aangevuld met allerlei activiteiten voor kinderen, zoals een draaimolen en scooters. Ook de kerstman doet Selissen aan en haalt kinderen van de Prinses Amaliaschool en de jenaplanschool Molenwijk op mét koets om hen naar de markt te brengen.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die tijdens de kerstmarkt plaatsvinden. ,,Kinderen kunnen wenskaarten schrijven, er is chocolademelk en we hebben glühwein voor de ouders. Er gebeurt van alles die dag", verzekert voorzitter Bart van Roosmalen van winkeliersvereniging Selissen, die het evenement samen met wijkorgaan Platform Selissen organiseert.

Standhouders kunnen nog een kraam bemachtigen door zich te melden bij Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat 5 in Boxtel.