Afbeelding
Foto: Scale Photography

CABARETVOORSTELLING OP 17 NOVEMBER

Oeloek brengt ode aan de brulaap in Podium

De voorstellingen van Oeloek barsten van de energie: een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel. Het publiek valt van de ene verbazing in de ander en wordt altijd op het verkeerde been gezet. Vrijdag 17 november treedt het 'cabaretkwartet' op in Podium Boxtel met de try-outvoorstelling 'Droeftoeters'.

Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Zij leerden elkaar kennen bij De Theaterkade in Amsterdam, waar ze tot uitvoerend zelfstandig theatermaker werden opgeleid. Het viertal bleek hetzelfde gevoel voor theater en humor te hebben en maakte samen de afstudeervoorstelling Psychose van de Lemming.

In 2009 ging, onder regie van Martin van Waardenberg, het eerste avondvullende programma in première: De Nacht van de Nasmaak. Deze werd meteen door pers en publiek omarmd en dat gold ook voor de daaropvolgende voorstellingen.

Dit seizoen komt Oeloek met 'Droeftoeters'. Een voorstelling vol met zelfverklaarde winnaars en kampioenen. Van een doodsbange geestuitdrijver tot een één-benige tapdanser, en van een stokdove pianostemmer tot een aan sigaretten verslaafde gezondheidsgoeroe: allemaal zien ze zichzelf als het allerbeste wat de wereld is overkomen. 'Droeftoeters' is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Oeloek laat ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden kukelen...

Kaarten zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij Hebbes, bloemsierkunst Marimba, Jumbo in Oosterhof en drogisterij Bewust Beter. (Foto: Scale Photography).