Afbeelding
Foto:

GEMEENTE PAST PARKEERREGELING AAN

Helft van Breukelsplein wordt een blauwe zone

HENK VAN WEERT

Komende week krijgt de helft van de parkeervakken op het Breukelsplein in Boxtel een blauwe omlijning. Sinds automobilisten in het centrum op de meeste plekken de parkeerschijf achter de voorruit moeten leggen, staat het plein tussen de Breukelsestraat en de Prins Bernhardstraat vol met auto's van langparkeerders. Tijd voor een aanpassing, vindt verkeerswethouder Herman van Wanrooij.

Wie overdag een parkeerplek zoekt op het Breukelsplein komt sinds september, toen het nieuwe parkeerregime met blauwe zones werd ingevoerd, bedrogen uit. Met name de therapiepraktijk Fysio-Team ondervindt last van het tekort aan lege autovakken. ,,En juist daar komen veel mensen die moeilijk ter been zijn. Door op een deel van het Breukelsplein óók blauwe lijnen te trekken, hopen we die doelgroep ter wille te zijn", meldt wethouder Van Wanrooij. Gisteren vond nog overleg plaats met eigenaar Kees Verschoor van Fysio-Team die al regelmatig bij de gemeente aan de bel trok. Naar aanleiding daarvan heeft de wethouder vanochtend een tijdelijke besluit genomen.

Van Wanrooij wacht de definitieve uitkomsten van een onderzoek naar het parkeergedrag van automobilisten niet af. Hoewel de invoering van de blauwe zone op een deel van het Breukelsplein vooralsnog tijdelijk is, verwacht de wethouder dat de vandaag afgekondigde maatregel een definitief karakter zal krijgen. Waarschijnlijk wordt ongeveer de helft van de autovakken aangemerkt als blauwe zone. Het gaat om de plekken die het dichtst bij de Breukelsestraat liggen.

De wethouder denkt dat de blauwe-zone-regeling komende week van kracht kan worden. ,,Afhankelijk van wanneer de verkeersborden klaar zijn en we de blauwe lijnen kunnen trekken." De blauwe zone op het Breukelsplein is straks niet beschikbaar voor mensen met een ontheffing voor gebruik van de parkeerschijf.

Binnenkort worden de resultaten bekend van het onderzoek naar het parkeergedrag sinds de invoering van de blauwe zones in september. De tellingen zijn afgerond en de cijfers bekend. Die moeten echter nog verwerkt worden om conclusies te kunnen trekken.