Afbeelding
Foto: Peter de Koning

426 clubs verdelen twee ton van lokale Rabobank

Rabobank Hart van de Meierij organiseert voor het vierde jaar een actie voor verenigingen en stichtingen. Vorig jaar stond het donatie-initiatief nog bekend onder de naam 'Hart voor Elkaar', vanaf dit jaar heet het de 'Rabobank Clubkas Campagne'. Er valt liefst 200.000 euro te verdelen. 426 clubs uit de regio doen mee aan de actie.

Verenigingen en stichtingen kunnen door middel van een stemsysteem donaties ontvangen van de regionale Rabobank-vestiging. Tussen 15 en 30 november gaan de ruim 20.000 leden van Rabobank Hart van de Meierij stemmen. Hoe meer stemmen een club krijgt, hoe meer geld zij ontvangt.

Ieder lid krijgt vijf stemmen waarvan er maximaal twee aan een club of stichting toegekend mogen worden. Deze kunnen worden uitgebracht op de website www.mijnbankenik.nl/hvdm/clubkascampagne. Voor wie nog geen lid is maar wel wil stemmen, is het mogelijk om lid te worden van de Rabobank via de website www.rabobank.nl/particulieren/leden.

BEKENDMAKING

Op 11 december wordt de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekendgemaakt. De 25 clubs die het meeste aantal stemmen behalen, worden door de organisatie uitgenodigd in de vestiging in Sint-Oedenrode.

In 2015 verdeelde de bank nog 100.000 euro en vorig jaar werd dat 150.000 euro. Met de naamswijziging van dit jaar is daar dus nog eens 50.000 euro bijgekomen.

FOTO BOVEN: In 2015, toen nog onder de naam 'Hart voor Elkaar', werden in totaal ruim 30.000 stemmen uitgebracht door meer dan 7.000 leden. Stichting Voedselbank Boxtel eindigde toen op de derde plaats waarna voorzitter Arjen Witteveen (tweede van rechtsboven) een cheque ter waarde van 1.592 euro in ontvangst mocht nemen. (Foto: Peter de Koning).