Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Hobbendonken?

Alle kinderen van basisschool De Hobbendonken waren gisteren (woensdag) in een feestelijke stemming. 'Kleine meneer Henk' is veertig jaar conciërge en dat werd natuurlijk gevierd. Onder andere met vrolijke liedjes door alle groepen.

Henk van der Vorst is 89. De kinderen noemen hem 'Kleine meneer Henk' om hem niet te verwarren met Henk Verhoeven, de rijzige directeur van De Hobbendonken. Volgens hem is 'Kleine Henk' de oudste conciërge van Nederland, misschien zelfs van de wereld. En die constatering was reden genoeg voor het eerste vrolijke liedje: 'Gefeliciteerd, hiep hiep hoera!

Henk houdt van taart eten, dat weet de hele school. Taart met koffie, dat slaat hij nooit over. En wordt er getrakteerd als Henk er niet is, dan gaat er een stuk voor hem in de koelkast. Een vrolijk koffieliedje onderstreepte dit.

Het liedje 'Tuintje in mijn hart' was even vrolijk als logisch. Henk werkt namelijk graag in de tuin van De Hobbendonken, van het begin van de lente tot diep in de herfst. Hij gaat ook graag naar optredens van André Rieu in Maastricht. Om alvast in de stemming te komen, zongen de kinderen een gezellig walsje.

Plots zette een groep kinderen een papieren hoedje op het hoofd. De achterliggende gedachte was snel duidelijk: Henk zamelt op school het oud papier in, dus mocht 'Hoedje van papier' niet ontbreken. Wel moet Henk wat vaker dan vroeger rusten tussendoor. Dan pakt hij een kop koffie en gaat hij rustig even zitten met zijn smartphone, tablet en natuurlijk een sudoku. En warempel, daar klonk het liedje 'Waar is mijn sudoku?' op de melodie van 'Mien waar is mijn feestneus'.

In november 2018 zet De Hobbendonken een nieuwe stip op de horizon. Dan wordt Henk 90. En wie weet maakt de school dan weer een nieuwe afspraak voor nog een jaar. Een mooie aanleiding voor de laatste liedjes 'Chocoladetaart met slagroom en een aardbei' en 'Happy Birthday to you!' De kers op de taart voor 'Kleine Henk' was de onthulling van zijn naambord bij het plantsoen van de school. Dik verdiend!

OP DE FOTO: Henk van der Horst klapt zijn handen stuk voor de vele vrolijke liedjes die de kinderen van De Hobbendonken voor hem zingen. (Foto: Peter de Koning)