INTOCHT ZONDAG 19 NOVEMBER IN BOXTEL

Sinterklaas viert muzikaal feestje in kasteel Stapelen

Hij verheugt zich er weer op en de Pieten zijn druk bezig met de voorbereidingen. Sinterklaas liet deze week per brief weten dat hij Spanje uitkijkt naar zijn verblijf in Boxtel. In kasteel Stapelen hoopt hij opnieuw veel Boxtelse kinderen te zien. Temeer omdat daarbij deze keer heel veel muziek klinkt...

Kinderen die Sinterklaas de hand willen schudden, moeten nog eventjes geduld hebben. Zondag 19 november komt de goedheiligman met zijn Pieten aan in Boxtel. Rond 12.30 uur vaart het gezelschap over de Dommel en zet voet aan wal bij de Zwaanse Brug. Daar wordt de Sint welkom geheten door burgemeester Mark Buijs. Vervolgens gaat de gulle bisschop naar de Markt om zoveel mogelijk kinderen te persoonlijk begroeten. Aansluitend vertrekt hij naar kasteel Stapelen waar hij tot en met zondag 3 december zal logeren.

,,Natuurlijk kunnen alle bewoners van de gemeente Boxtel op bezoek komen", schrijft Sinterklaas. ,,Doordeweeks ontvang ik de kinderen van de basisscholen en in het weekend zijn álle belangstellenden welkom." De logeerpartij van Sinterklaas in Boxtel wordt elk jaar mogelijk gemaakt door Boxtel Vooruit. Samen met 150 vrijwilligers en gesteund door tal van bedrijven zorgt de evenementenstichting ervoor dat het zowel de Spaanse bisschop als diens bezoekers aan niets ontbreekt.

De goedheiligman is maar wat blij dat hij dit jaar weer een verblijf in het kasteel heeft kunnen boeken. ,,Ik zag op Feestboek dat Stapelen te koop staat! Ik moest meteen weer denken aan die mooie parel in Boxtel waar ik zo heb genoten van al die blije kindergezichtjes. Ik besloot direct om nog een keer een verblijf te boeken", aldus Sinterklaas.

De voorbije maanden verveelde de Sint zich wel een beetje in Spanje. Want hoewel hij de technologische vooruitgang toejuicht, betekent dit wel dat zijn werkzaamheden gemakkelijker worden. ,,De Pieten swipen de verlanglijstjes bij elkaar. En voor rijmen en dichten zijn er allerlei handige apps. Gelukkig is er in de keuken genoeg te doen want pepernoten en taaitaai moeten natuurlijk gebakken worden", verklaart Sinterklaas.

PROGRAMMABOEKJE

In Boxtel zal de goedheiligman zich niet vervelen. Met twee weken lang bezoek van kinderen en hun ouders, is er genoeg te doen. Ook de komende weken staat er van alles op stapel, want samen met Knutselpiet heeft Sinterklaas een boekje gemaakt. Daarin staat wat er allemaal te doen is. Ook bevat het een kleurplaat en heel veel liedjes. Waaronder een echt Boxtels Sinterklaaslied. Want Boxtel Vooruit geeft het verblijf van de goedheiligman deze keer een muzikale invulling.

Vanaf 11 november staan alle nieuwtjes over het verblijf van Sinterklaas op www.stapelopsint.nl.