Projectkoor Boxtel werkt aan 24e editie kerstconcert

Uiteenlopende kerstliederen van Bach, Haydn, Verdi en Mendelssohn. Maar ook van Stokkermans, Cobine, De Liguori en Adams. Muziek van deze componisten klinkt woensdag 13 december tijdens het 24e kerstconcert van het Projectkoor Boxtel. De gratis toegankelijke uitvoering vindt traditioneel plaats in de Sint-Petrusbasiliek.

Wie de kersttijd sfeervol wil beginnen, mag het optreden van het Projectkoor niet missen. De zestig leden van het gelegenheidskoor worden begeleid door een orkest van bijna twintig musici en organist Tommy van Doorn. Sopraan Kathelijn van Dongen en bas-bariton Rob Hazenberg treden op als solist. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Kees Doevendans. De fluitisten Jannemieke van Hemert en Inge IJpelaar verzorgen een intermezzo.

BEELDSCHERMEN

Het concert in de Sint-Petrusbasiliek begint woensdag 13 december om 20.00 uur. Ook deze keer worden beeldschermen geplaatst, zodat de luisteraars in de zijbeuken, achter de pilaren, een goed beeld op de uitvoerenden hebben. Drie dagen eerder, zondag 10 december, is het optreden vanaf 15.00 uur te beluisteren in de Sint-Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel. Ter bestrijding van de kosten wordt een collecte gehouden onder het publiek.

Volgend jaar is het een kwarteeuw geleden dat wijlen Adri Aalbers en organist Hans van der Haagen het initiatief namen voor het kerstconcert door leden van de diverse koren in Boxtel én van zangers en zangeressen die niet in verenigingsverband zingen.