Tien deelnemers strijden om Eendison op Kwekdeuntjefist

Het jaarlijkse songfestival van carnavalsrijk Eendengat, het Kwekdeuntjesfist, telt zaterdag 11 november tien deelnemers. Om 20.11 uur vertolkt carnavalsclub Geen Drank Geen Klank in hofpaleis Denziz nog eenmaal de snaterhit waarmee ze vorig jaar de Eendison won. Na afloop van het kolderconcours installeert de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) een nieuwe leutmonarch.

Net als in afgelopen jaren presenteert voormalig SOC-president Mathieu Hagemans de gratis toegankelijke feestavond. De tien clubs die een gooi doen naar de Eendison, de grote muziekprijs van Eendengat zijn De Sukskes ('Olé, een kater en diarree'); Herrie & Jerry Ducks ('Daor gaon we dan'); Ducktownband ('Ik vier met jou al vele jaren'), Red River Band ('Makt ouwen dag de moeite wert'), Indeklocht/De Knokkers ('Kom ind, vier carnaval'); Christian van Zoghel & Jan de Koning ('Glaoske an de snavel'), Raadloos ('Vijf kirre elluf'); De Agterblijvers ('Gif me d'r vijf'); Geen Drank Geen Klank ('Ieder ind'); De Natneuzen ('5 keer 11').

De nieuwe Prins Carnaval, die rond elf uur wordt geïntroduceerd door Buurtschap West, reikt na zijn inhuldiging de prijzen van het Kwekdeuntjesfist uit.

JUBILEUMEXPOSITIE

Daags na d'n elfde van d'n elfde opent de nieuwe pretpotentaat van Eendengat in besloten kring een jubileumexpositie over het elfde lustrum van het Boxtelse openbaar carnaval dat dit seizoen gevierd wordt. Een leegstaand winkelpand aan de Rechterstraat 50 is ingericht met foto's, kostuums en andere attributen die tot aan carnaval op zaterdag en zondag zijn te zien tussen 12.00 tot 16.00 uur.