ORGANISATIE BOKSELSE KWIS BLIKT TERUG

'Deelnemers een leuke avond
bezorgen: daar doen we 't voor'

Patricia van Amelsvoort, Marc Cleutjens en Saskia Maltha vormen samen het brein achter de Bokselse Kwis die een slordige tweeduizend mensen op de been wist te brengen. Zaterdag vond de vierde editie van het spel plaats, waarvan de voorbereidingen al zijn gestart kort na carnaval. Brabants Centrum blikt kort terug op de enerverende avond met Saskia, Patricia en Marc.

,,Ik heb een ontzettend leuke avond gehad. Vooral in café Dok 12 aan de Markt was het geweldig om te zien hoe een krioelende massa volwassenen door elkaar heen schreeuwde om plaatjes te verzamelen", vertelt een enthousiaste Patricia. Ze heeft het over het spel waarbij een afgevaardigde van elk teams een eendenpuzzel compleet moest zien te krijgen via ruilhandel. Ook voor Saskia was dit spel een van de hoogtepunten. ,,Het was heel grappig om zoveel mensen, die vreemden zijn voor elkaar, heel fanatiek een spel te zien spelen."

Marc vond de enorme verzameling cadeaus die achteraf bestemd bleek voor het decor van evenement Stapel op Sint een van de mooiste dingen tijdens de Bokselse Kwis. ,,Sommige teams hadden drie zakken vol dozen geknutseld. En we kregen zelfs een écht cadeau: een paard en koets van Barbie. Dat krijgt een bijzondere bestemming. Ook de honderden kerstballen en andere decoraties die de teams aanleverden en die we doneren aan hospice Acacia vond ik top."

Ook over de sfeer in de vele huiskamers is de driekoppige organisatie enthousiast. ,,We hebben enkele teams in het centrum bezocht en dan zie je pas wat voor impact de Bokselse Kwis heeft. Tientallen mensen achter laptops, knutselend, breiend. Waslijnen vol papiertjes, een teamcaptain die met man en macht probeert de regie te houden. En mooi dat ook kinderen meedoen. Daarvoor hebben we de 'Bokselse Kiendjesronde' in het leven geroepen", aldus Marc.
,,Het is zo bijzonder dat zoveel mensen een leuke avond hebben gehad. Daar doen we het voor", vult Patricia aan.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking van de Bokselse Kwis vindt plaats op vrijdagavond 24 november bij activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. Alle teams zijn welkom. Er wordt een aantal (moeilijke) quizvragen besproken en er worden foto's en filmpjes getoond.