Rowi van de Besselaar aan de bal.
Rowi van de Besselaar aan de bal. Foto: Hans Verberk

Spannende topper tussen nummers 1 en 2 in BRTC

De Horntreffers handhaaft koppositie

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) stond maandag de topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst op het programma. In een spannende wedstrijd versloeg koploper De Horntreffers het team Taverbo-Sabo 3. De ploeg blijft dankzij deze overwinningen het klassement in de BRTC aanvoeren.

De topper kende een spannend verloop waarbij het tot de voorlaatste partij duurde voordat de beslissing viel. Taverbo-Sabo 3 ging voortvarend van start met winst van Henk IJsseldijk en Erwin Holowacki. De stand werd door De Horntreffers gelijk getrokken dankzij winst van Ad van Weert, Wim van Aarle en Hans van Weert. IJsseldijk zorgde met een winstpartij weer voor een voorsprong van Taverbo-Sabo 3, maar de koek was toen bijna op voor zijn team. Dankzij vier winstpartijen nam de koploper een 6-3 voorsprong en wist daarmee de overwinning veilig te stellen. De laatste partij tussen Van Aarle en Holowacki kwam uit op een duidelijke 3-0 zege voor Taverbo-Sabo 3 waarmee deze ploeg uiteindelijk met slechts twee punten verschil verloor.

GLORIEUS

Taverbo-Sabo 1, de nummer drie op de ranglijst, kwam niet in actie. Dat maakte de weg vrij voor de ploegen Rotsvast en Taverbo-Sabo 4 om deze positie over te nemen. En dat lukte zowaar beide teams. Rotsvast kwam in actie tegen De Firma Fotografie. Jordy van de Laak moest drie keer zijn punten aan de tegenstander laten. Voor Rotsvast was Erik van der Schoot goed voor drie punten en ook Geerta Pluut deed goede zaken. Omdat ook het dubbelspel naar Rotsvast ging, stonden er zeven punten op het scorebord.

Ook Taverbo-Sabo 4 boekte een glorieuze overwinning en gaf tegen Taverbo-Sabo 2 slechts twee punten af omdat Peter de Rooij en Mari Smits niet van Hans Fonken en Joop van Eijk wonnen. Ploeggenoot Toon van Geel bleef ongeslagen. Na afloop stond een duidelijke 8-2 stond op het formulier. Deze uitslagen zorgden ervoor dat zowel Rotsvast als Taverbo-Sabo 4 de derde plaats innemen. Taverbo-Sabo 1 speelde niet en zakte daardoor naar de vijfde positie.

WINST VOOR REMBRANDT

In de laatste wedstrijd van deze speelronde probeerde het team van De Dommel van de onderste plaats weg te komen. Tegenstander Grand Café Rembrandt was echter niet van plan dit toe te staan. Ad van Lier en Piet Wouters wonnen beiden hun enkelspel van respectievelijk Ad Brekelmans en Arnold van der Heijden en stonden meteen met 2-0 voor. Maar omdat alleen Van Lier hier nog een punt aan toe kon voegen, ging de winst tocht naar Grand Café Rembrandt: 7-3.

Ook volgende week staat er weer een topduel op het programma. Dan speelt koploper De Horntreffers tegen Taverbo-Sabo 1. Deze laatste wil graag aanspraak maken op de kampioenstitel maar moet partij winnen om dat waar te maken.


LSV boekt benauwde zege op Drunen

LSV was zondag in de gehele wedstrijd tegen FC Drunen de bovenliggende partij. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het aantal keren dat die verzilverd werden, was te klein. Dat had ook te maken met de keeper van de tegenstander. Toch kon de ploeg uit Lennisheuvel het duel winnend afsluiten: 2-1.

Met name vóór rust was LSV sterk, maar juist in die periode kon het team die voorsprong niet in doelpunten uitdrukken. In de vijftigste minuut was het Maikel van den Heuvel die uit een rebound de 1-0 aantekende. Twintig minuten later mocht LSV net buiten het zestien-metergebied een vrije trap nemen. Met een prachtige reactie keerde de keeper van FC Drunen de bal, maar invaller Abdel Haya was er als de kippen bij om alsnog te scoren. LSV kon de wedstrijd rustig uitspelen, maar toen de bezoekers uit een vrije trap vlak voor tijd toch nog een tegendoelpunt maakten, werd het alles of niets voor Drunen. Uiteindelijk hield LSV de doelpunten in Lennisheuvel. Zondag 12 november is LSV vrij, daarna volgen wedstrijden tegen ploegen die de ranglijst aanvoeren.

FOTO RECHTS: LSV'er Rowi van den Besselaar aan de bal voor in het sportpark aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. Zijn ploeg won met 2-1 van FC Drunen. (Foto: Hans Verberk).

SENIOREN

Uitslagen zondag 5 november

LSV 1 - Drunen 1        2-1

Gestel 4 - LSV 3        3-0

ODC 7 - LSV 4        3-1

Programma zondag 12 november

LSV 2 - Boxtel 6        10.30

RKVVO 7 - LSV 3        12.00

Audacia 4 - LSV 4        10.00

VETERANEN

Programma zaterdag 11 november

LSV VE1 - ODC VE1        16.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 4 november

JO11-2: LBC - Wodan        3-4

JO19-1: LBC - Best Vooruit        6-2

Programma zaterdag 11 november

JO9-1: DBS - LBC        09.00

JO11-2: SBC - LBC        10.15

JO17-1: Best Vooruit - LBC        14.45

JO19-1: Casteren/Netersel - LBC        14.30