Speler Freek Clercx in strijd om de bal. Op de achtergrond Jur van Bussel.
Speler Freek Clercx in strijd om de bal. Op de achtergrond Jur van Bussel. Foto: Hans Verberk

BOXTELSE BASKETBALLERS LIJDEN NEDERLAAG IN DE BRAKEN

Bladel is maatje te groot voor JRC

De basketballers van JRC traden zondag in sportcomplex De Braken aan tegen Bladel. Net als in eerdere duels miste de Boxtelse ploeg ook deze week weer enkele spelers door blessures. Hoewel JRC een sterke start kende, moest de ploeg toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander: 74-81.

De Boxtelaren liepen in het eerste kwart uit naar een 20-5 voorsprong, onder meer door drie driepunters van Robin Hulskens. In het tweede kwart vielen wat meer gaten in de verdediging van JRC en kwam Bladel langzaam terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 38-36.

In voorgaande wedstrijden had JRC moeite om in de tweede helft het goede niveau van het eerste wedstrijdgedeelte vast te houden. Dat was ook in het duel tegen Bladel aan de orde: de bezoekers liepen in de eerste minuten van de tweede helft uit naar 42-52. Tot aan het einde van het vierde kwart bleef het verschil tussen beide ploegen ongeveer tien punten in het voordeel van Bladel.

Tegen het einde van het vierde kwart

Derde plaats
voor eerste viertal
van L'Union Boxtel

Onder aanvoering van clubkampioen Frans van Grinsven behaalde het eerste viertal van handboogschutterij L'Union Boxtel vorige week in Eerde 796 punten en daarmee de hoogste score in deze competitie. Met dit resultaat kwam het team echter niet verder dan een derde plaats in de ereklasse. Het leverde zes bonuspunten op.

Van Grinsven behaalde een uitstekende score van 277 punten, Ad van de Langenberg reikte tot 260, Marchel Kluijtmans tot 259 en Henk Jegers tot 257. Het tweede team trad in Liempde aan in de A-klasse. Ronald Tax liet een uitstekende score van 260 punten noteren. Paul Smolders deed het ook niet onaardig met zijn resultaat van 251. Dick de Vries kwam tot 218 en Davy Remi tot 208 punten. Het uiteindelijke resultaat van 729 punten was goed voor de vierde stek in die klasse.

JEUGDSCHUTTERS

De jeugdleden behaalden vorige week in Boxtel de volgende scores: Jelt van de Langenberg 236, Breanna Vugs 208, Senn Steenbakkers 203, Meike van Oss 198 en Sylvana van de Burg 187 punten. Compounder Henry Troeijen liet de teller op 278 punten stoppen.

knokte JRC zich terug en werd de achterstand beperkt tot vier punten, opnieuw door enkele driepunters van Hulskens. Toch trok Bladel de wedstrijd naar zich toe door prima vrije worpen. Na de nederlaag staat JRC nu op de zesde plaats in de competitie met twee gewonnen en vier verloren duels. Zondag 12 november gaan de Boxtelse basketballers op bezoek bij Wyba in Wijchen. Deze tegenstander heeft dezelfde resultaten geboekt als JRC. De ploeg zal moeten winnen om aansluiting te houden met de middenmoot.

FOTO BOVEN: Basketballer Freek Clercx van JRC streed om de bal in het duel tegen Bladel. Op de achtergrond: Jur van Bussel. (Foto: Hans Verberk).

VOGELVREUGD ONS IDEAAL

De Rots vormt twee dagen decor voor vogelshow

Liefst duizend vogels zijn zaterdag 11 en zondag 12 november te bezichtigen tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van Vogelvreugd Ons Ideaal in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat.

Kleur- en postuurkanaries, grasparkieten, agaporniden, tropische vogels, Europese vogels, hybriden en duiven: eigenaren hebben deze vogels opgegeven voor de wedstrijd. De dieren zijn op zaterdag 11 november tussen 14.00 en 22.00 uur te bekijken. De show is een dag later geopend voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.vogelvreugdonsideaal.nl.