Anita van Engelshoven, jarenlang een bekend gezicht in het vroegere postkantoor van Boxtel, neemt de plaatselijke Brunawinkel over. (Foto: Bruna).
Anita van Engelshoven, jarenlang een bekend gezicht in het vroegere postkantoor van Boxtel, neemt de plaatselijke Brunawinkel over. (Foto: Bruna). Foto: Bruna

ANITA VAN ENGELSHOVEN START EIGEN ZAAK

Brunawinkel krijgt een Boxtelse franchisenemer

Kantoorboekhandel Bruna aan de Rechterstraat in Boxtel krijgt vanaf dinsdag een échte Boxtelse als franchisenemer. Anita van Engelshoven, jarenlang een vertrouwd gezicht in het vroegere postkantoor aan de Prins Bernhardstraat, neemt de winkel over.

,,Al meerdere malen deed ik onderzoek naar een franchise-onderneming en nu heb ik iets passends gevonden", vertelt Van Engelshoven met een glimlach van oor tot oor. Nadat zij met de Bruna-formule in contact kwam, raakte zij meteen enthousiast. ,,Dit is een mooie uitdaging", aldus de nieuwe eigenaar. In de voorbije maanden heeft zij kennis gemaakt met de werkwijze van Bruna en was zij werkzaam in een vestiging van de landelijke formule.

Na jaren bij het postkantoor gewerkt te hebben, miste Van Engelshoven door een baan buiten Boxtel de gezelligheid en bekende gezichten. ,,Ik kijk uit naar het contact met alle mensen, dat heb je in een winkel natuurlijk volop. Met klanten, personeel, bij de inkoop, marketing; je bent met een eigen winkel heel breed bezig. Dat spreekt mij erg aan."

IETS MOOIS VAN MAKEN

De winkel blijft vooralsnog ongeveer hetzelfde. ,,Boeken, tijdschriften, kantoorartikelen en wenskaarten blijven verkrijgbaar. Samen met de medewerkers maken we er iets moois van", benadrukt Van Engelshoven. Ze heeft er alle vertrouwen in. De lokale Bruna is begin 2017 omgebouwd met een look & feel die past bij deze tijd. Ook de zakelijke dienstverlening wordt nieuw leven ingeblazen.

De heropeningsweek gaat niet onopgemerkt voorbij. Bruna Boxtel heeft dagelijks aanbiedingen en acties. Zaterdag 18 november wordt iets speciaal voor de kinderen georganiseerd.


Beautycollege

Kapster Iris Schoenmakers, Carlijn Raijmakers (handgemaakte kaarten), Lisa Spijkers (handgemaakte sieraden), fotograaf Manon Wagner, Natasja Willems (Natasja Fashion) en Mark van de Moosdijk (Meneer van Dommelen) werken dinsdag 21 november mee aan een beautycollege door een van de bekendste Nederlandse visagisten en haarstylisten: Mari van de Ven. Die wordt gehouden in het Vughtse theater De Speeldoos en aansluitend is er een ladies night. Kaarten kosten 18,50 euro en zijn te reserveren via telefoonnummer (073) 656 55 88 of via www.theaterdespeeldoos.nl.