dddd Foto: Toon van Ruremonde

PLOEG WINT MET 2-1 VAN DOMMELEN

Zwaarbevochten zege
voor collectief van DVG

Waar vorige week nog gesproken werd over collectief falen van DVG, leek het alsof er zondag tegen Dommelen een ander team op het veld stond. De ploeg uit Valkenswaard werd met 1-2 opzij gezet.

De eerste doelpoging was voor DVG: in de vijfde minuut schoot Sander van de Ven over het Dommelense doel. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en het was moeilijk goede combinaties op te zetten waardoor het spel rommelig overkwam. DVG stond beter gepositioneerd dan een week eerder en gaf weinig ruimte. Pas in de 26e minuut kon Dommelen een eerste doelpoging bijschrijven maar Rens van den Akker verwerkte de bal tot een hoekschop die niets opleverde.

De beste kans voor de Liempdenaren kwam voort uit een vrije trap. De Dommelense keeper had alle geluk van de wereld toen de trap van Peter Versantvoort tegen de binnenkant van de paal voorlangs ging. Ook nieuwe doelpogingen van Bart de Windt en Bas van Houtum mondden niet uit in een voorsprong.

SPEKKOPER

De maker van het eerste doelpunt zou zo maar eens spekkoper kunnen zijn, werd er in de rust door menig supporter geopperd. Gelukkig voor de Liempdenaren werd dit niet bewaarheid want het was Dommelen dat de 1-0 voorsprong op het scorebord zette. DVG trok het spel daarna nóg meer naar zich toe zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Een strakke voorzet van De Windt werd vallend door Van Houtum ingekopt, maar hij kon er niet de juiste richting aan geven. Een hoekschop voor DVG vormde de inleiding voor de gelijkmaker. De bal werd door menigeen gemist en er werd niet goed uitverdedigd. De stuiterende bal kwam voor de voeten van Twan van den Broek die met een krachtige uithaal in de bovenhoek van het doel schoot: 1-1.

Dommelen was duidelijk aangeslagen door deze gelijkmaker want direct na de aftrap werd de verdediging door Van Houtum onder druk gezet. Met een diagonaal schot was de keeper binnen een minuut voor de tweede keer kansloos. Dommelen legde zich niet neer bij een nederlaag en drong aan. Met wat kunst- en vliegwerk werd dit door de Liempdse verdediging voorkomen. Een belangrijke overwinning, net voor het bekerprogramma van komend weekend. De week

daarna speelt DVG thuis tegen het laaggeklasseerde Spoordonkse Boys. Met dezelfde inzet en overtuiging moet een overwinning mogelijk zijn.

WINST VROUWENTEAM

Het tweede team van DVG boekte een riante overwinning uit tegen Vorstenbossche Boys. Het werd uiteindelijk 2-10 maar de score had nog veel hoger kunnen uitvallen. De vrouwenploeg won door twee doelpunten van Milou Welvaarts, thuis tegen Juliana Mill: 2-0.

FOTO BOVEN: De voetballers van DVG wonnen met 1-2 van Dommelen uit Valkenswaard en staan nu op de tiende plaats in de competitie. (Foto: Toon van Ruremonde).

Ducks hervat competitie met wedstrijd in Breda

De senioren van rugbyclub Ducks spelen zondag met het combinatieteam Brabarians in en tegen RC Breda.

Ducks Brabarians moet haar hoge klassering verdedigen tegen deze middenmoter. De jeugd kan bij winst op Tovaal Goes kampioen worden en speelt om 11.00 uur in Eindhoven met clusterparnter RCE tegen de Zeeuwen.

TBM: toernooi Oysters Oisterwijk        10.00

Cubs: Ducks/RCE - Tovaal Goes        11.00

Jun.: Ducks/RCE - REL/Tovaal        12.00

Colts: Waterland - Ducks/Octopus        13.00

Sen.: Breda - Ducks Brabarians        14.30