Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

INFORMATIEMIDDAG OP 16 NOVEMBER

Mindfulnesstraining voor mantelzorgers in Boxtel

Het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern verzorgt op donderdag 16 november van 14.00 tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst over de acht weken durende mindfulnesstraining 'Leven in aandacht', Die cursus gaat in december van start. Cursusleidster Ineke van der Aa is morgen, vrijdag 10 november, ook aanwezig op de Dag van de Mantelzorg in brede school De Wilgenbroek om uitleg te geven.

Tijdens de informatiemiddag in Sint-Ursula vertelt Van der Aa hoe leven in aandacht kan bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van leven, hoe mensen beter bestand kunnen zijn tegen stress en meer grip krijgen op hun leven. Wanneer er voldoende belangstelling voor de cursus is, start die op donderdag 7 december. Debijeenkomsten duren van 13.30 tot 16.00 uur. De overige cursusdata zijn tussen 14 december en 8 februari. De kosten bedragen 50 euro.

Aanmelden voor de infomiddag is mogelijk tot 13 november via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl. Via deze gegevens kunnen mensen zich tot 1 december voor de gehele training opgeven.


Natuurwerkdag: leuk én nuttig

Ruim veertienduizend mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Wilgen knotten, boompjes verwijderen, struiken snoeien: 573 plekken kregen een opknapbeurt. Ook in Boxtel, Liempde en Esch werkten vrijwilligers zich in het zweet...

Leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) knotten een ochtendje wilgen aan de Nergena in het buitengebied. Het hout is al jaren bedoeld voor de olifanten die in safaripark Beekse Bergen verblijven, dus daar ging de opbrengst ook deze keer weer naartoe. In Liempde werd op twee plekken gewerkt: aan de Gemondesestraat (foto: Albert Stolwijk) en bosgebied De Geelders. Peter Houtman, eigenaar van landgoed De Roudonck in Esch, vroeg enkele vrijwilligers te helpen met onderhoudswerkzaamheden. Onder het genot van een herfstzonnetje gingen tientallen vrijwilligers aan de slag met de taken, die belangrijk zijn voor het behoud van natuur en landschap. Leuke én nuttig klusjes...