Nipte nederlaag voor libreteam 't Ivoor tegen BV De Hazelaar

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging moest ondanks twee partijoverwinningen haar meerdere erkennen in BV De Hazelaar, de huidige koploper van de competitie: 22-23. Fouad Hasbani en Don van der Wiel wonnen beiden met overmacht, maar Theo Verhagen trof een tegenstander die hem volkomen aftroefde.

Het tweede libreteam van 't Ivoor was vrij, terwijl 't Ivoor 3 een nederlaag leed tegen BV Elsie: 20-26. Leo Huijbers redde de eer voor dit team terwijl Theo van Dongen en Math Hendriks moesten buigen. Bij de afdeling recreanten libre was 't Ivoor 1 wederom in goede vorm en verstevigde de koppositie door ruim te winnen van De Hazelaar: 21-34. Fouad Hasbani trok de meeste aandacht met een winstpartij met een moyenne van 15,71. Theo Verhagen en Jacques van Loon wonnen beiden ook hun duels. Peter Franken behaalde slechts vier punten.

DREIGING

Dat in deze competitie de grootste dreiging komt van 't Ivoor 2 is een verrassing. Dit team behaalde vorige week de maximale score van veertig punten en nestelt zich hiermee op tweede plek, zes punten achter 't Ivoor 1. Wim Bekker, Jan Meeuwis, Rien Meijs en Frans Klein bleven aan de goede kant van de score. Het derde team van 't Ivoor verloor nipt van De Meeuwen: 34-35. Wim van Dijk won, terwijl Frans Maas en Frans van de Boogaard gezamenlijk drie caramboles tekort kwamen voor winst. 't Ivoor 4 deed het beter en won met ruim verschil van NAL: 38-29. Johan Verhoeven, Math Hendriks en Ton Rooms boekten een overwinning. Harrie van der Velden scoorde acht punten.

Bij de afdeling recreanten driebanden-klein speelde 't Ivoor gelijk. Frits Radema en Wim van Gils wonnen hun partij, terwijl Math Hendriks acht punten behaalde. Het zesde team behaalde de maximale winst van dertig punten. Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Theo van Dongen speelden alle drie een sterke partij. 't Ivoor 7 leed een nederlaag. Johan Beaard redde de eer. Tijdens de avondcompetitie van het driebanden-klein verloor 't Ivoor van De Piepers: 21-29. Louis van der Meijden was kansloos, maar kwam toch tot een moyenne van 1,000. Jacques van Loon en Rene de Windt troffen sterk spelende tegenstanders. Bij driebanden-groot moest Leo van Westelaken genoegen nemen met vijf punten. Bernhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen, maar konden hiermee niet verhinderen dat de winst naar de Rio Bar 1 ging: 26-25.

Programma maandag 13 november

't Ivoor 2 - De Hazelaar 4        13.00

't Ivoor 4 - De Haarstek 2        13.00

't Ivoor 1 - Ammerzoden        19.30

Programma dinsdag 14 november

De Kruiskamp 1 - 't Ivoor 1        19.30

't Ivoor 1 - Overberg 1        20.00

Programma woensdag 15 november

't Ivoor 6 - D'n Brouwer 4        13.00

't Ivoor 5 - De Piepers 4        13.00

Var 1 - 't Ivoor 3        13.00

't Ivoor 2 - Wapen van Liempde 3        20.00

Programma donderdag 16 november

't Ivoor 7 - Het Groene Laken 1        13.00