MEISJES D1 VERRUILT HOCKEYSTICK TIJDELIJK VOOR VOETBAL

Wisselvalligheid troef bij mannen MEP

Slechts één verliespuntje hebben de hockeyvrouwen van MEP deze competitie opgelopen. Na een 0-3 zege in Asten blijft de ploeg de trotse koploper in de eerste klasse. De hockeymannen verloren van dezelfde tegenstander met 3-1. Zowel in de wedstrijd als in de competitie is het team uiterst wisselvallig.

Vrouwencoach Lorenzo Westreenen had tegenstander Asten totaal verkeerd ingeschat. Deze ploeg staat ten onrechte veel te laag op de ranglijst. De tegenstander trok fel van leer en speelde compact. Daar had MEP de handen vol aan. Asten creëerde de nodige kansen, maar scoorde niet. Dat deden de Boxtelse hockeysters wél. Vlak voor rust scoorde Tedje Koesen de openingstreffer.

Toen MEP al zeer snel in de tweede helft uit de rebound van een strafcorner door Janneke Vissers de marge vergrootte naar 0-2, leek het Astens verzet geknakt. De Boxtelse ploeg kwam iets beter in de wedstrijd en forceerde de nodige strafcorners. Uit een rebound van de laatste corner scoorde Lize Welvaarts vlak voor tijd de derde Boxtelse treffer. Coach Westreenen was uiteraard blij met de punten, maar gaf ruiterlijk toe dat het spel niet goed was. Dat moet zondag 12 november tegen Venlo beter. Die ploeg is in goeden doen, gezien het gelijkspel tegen Eindhoven. MEP is dus gewaarschuwd. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.30 uur.

MEP-KWAAL

Na een kwartier scoorden de mannen van MEP via Giel Peijnenburg de 0-1. De Boxtelaren waren de eerste helft zeker gelijkwaardig aan de veel meer ervaren thuisploeg in Asten. Vlak voor rust viel de gelijkmaker en direct in de eerste minuut van de tweede helft kwam de tegenstander op voorsprong. De typische 'MEP-kwaal', onvoldoende scherp in de beginfase, stak weer de kop op. De Boxtelaren waren geen schim meer van de eerste helft. De passing verliep uitermate stroef en slordig, de organisatie was weg en bijna alle hoge ballen werden gemist.

Tien minuten voor tijd sloeg Asten de Boxtelse hoop de bodem in: 3-1. Coach Erik Verzijden was teleurgesteld. Hij had meer verwacht na een goede eerste helft. Die wisselvalligheid is ook kenmerkend voor het grillig competitieverloop van de Boxtelse hoofdmacht. Duidelijk wordt inmiddels wel dat het tot de slotronde spannend zal blijven om de begeerde derde plaats. Zondag 12 november komt de onbetwiste koploper Venlo naar Boxtel en slaat misschien de grilligheid weer door naar de andere kant. Stunten tegen Venlo zal veel goed maken, aldus de MEP-coach. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

ELKAARS SPORT

Meisjes D1 van MEP liet vrijdag de hockeysticks thuis en trad aan op het hoofdveld van voetbalvereniging ODC in sportpark Molenwijk. Voetbaltrainers Pieter en Jurre Schoenmakers hebben de hockeymeisjes wat kneepjes van het voetbalvak bijgebracht.

Twee uur lang hebben hockeysters allerlei trucs en tactieken geoefend. MEP nam de lessen uit deze sportieve training mee naar de hockeywedstrijd van zaterdag tegen de koploper Nova uit Heerlen. De ploeg uit Limburg werd met 3-1 opzijgezet. ,,We dagen graag andere sportverenigingen in Boxtel uit om van elkaars sport te leren", laat het team weten.

OP DE FOTO'S: In plaats van een 'normale' hockeytraining toog meisjesteam D1 van MEP vrijdag naar 'buurman' ODC om onder leiding van voetbaltrainers Pieter en Jurre Schoenmakers trucs en tactieken te oefenen. Oefening baart kunst, zo bleek een dag later; MEP MD1 won van de koploper. (Foto's: Albert Stolwijk).