Sint-Joseph geeft nieuwe huurders de krant cadeau

Woonstichting Sint-Joseph geeft nieuwe huurders een welkomstpresentje wanneer zij hun woning betrekken. Drie maanden lang maken zij kennis met het Brabants Centrum-lidmaatschap: ze ontvangen de kranten op dinsdag en donderdag zodat zij uitgebreid kennis kunnen maken met Boxtel en de omliggende dorpen. Bovendien krijgen ze de voordelen die alle leden van de stichting ontvangen.

De nieuwe huurders zitten nergens aan vast; de kennismaking met stichting Brabants Centrum stopt automatisch na drie maanden. Uiteraard kunnen zij wél hun lidmaatschap verlengen. Mensen die al lid zijn van Brabants Centrum, ontvangen als alternatief een gratis kopje koffie en iets lekkers bij lunchroom Meneer van Dommelen nabij de Zwaanse Brug.


PvdA/GroenLinks
pleit voor steun
ex-mantelzorgers

Om mantelzorgers te ondersteunen, is in Boxtel tien jaar geleden het Steunpunt Mantelzorg opgericht door welzijnsorganisatie ContourdeTwern. ,,Het is goed om te zien dat het steunpunt aan de behoeften voldoet en dat meer mensen er gebruik van maken", stelt de fractie PvdA/GroenLinks. ,,Maar wat als er een einde komt aan de 'mantelzorgcarrière' van mensen?"

,,In plaats van het 'gewone leven' weer op te pakken, zijn veel mantelzorgers dat helaas volledig ontwend. Sociale contacten zijn opgeschort of verloren. Mantelzorgers komen terecht in een dubbel verlies: van de naaste, van een betekenisvolle periode, en ook van het eigen leven met werk of sociale contacten en het vermogen om zinvol vorm te geven aan het eigen leven. Daardoor hebben we tegenwoordig te maken met mantelzorgveteranen die een verhoogd risico lopen op isolement en gezondheidsklachten.", stelt de politieke partij in een brief aan het college van B. en W.

PvdA/GroenLinks pleit dan ook voor ondersteuning van 'mantelzorgveteranen' door Steunpunt Mantelzorg, als dit nog geen onderdeel uitmaakt van de werkopdracht.