Lezing over 'Versailles aan de Schelde'

Cultureel genootschap Ars Vivendi organiseert zondag 19 november om 14.00 uur in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat een lezing door Anna van Suchtelen over haar onlangs verschenen boek 'Versailles aan de Schelde'.

Van Suchtelen studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte als redacteur en studeerde daarna Visual Arts aan de University of California in San Diego. Voor 'Versailles aan de Schelde' liet zij zich inspireren door haar familiegeschiedenis. Zij stelde een locatie, het buitenhuis Zorgvliet, centraal en onderzocht wat er met de mensen gebeurt als hun leefomgeving ingrijpend verandert. In het boek staan de levens van drie vrouwen centraal, de echtgenotes van drie generaties baggeraars.

Kaarten (inclusief hapje en drankje) zijn te reserveren via e-mail: arsvivendi@home.nl en kosten 7,50 euro. Dit bedrag kan overgemaakt worden naar Ars Vivendi ten name van Jos Crusio, rekeningnummer NL 59 KNAB 0255 7851 27 onder vermelding van Schelde.