Vorig jaar kwam Sinterklaas in Liempde aan met een loader. (Foto: Daisy Renders).
Vorig jaar kwam Sinterklaas in Liempde aan met een loader. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

INTOCHT KRIJGT NIEUW TINTJE IN LIEMPDE

Liempde verwelkomt Sint en Piet in de kerk

Nog negen dagen wachten en dan komt Sinterklaas weer aan in ons land. Op zaterdag 18 november zetten de goedheiligman en zijn pieten voet aan wal in de stad Dokkum. Een dag later kunnen ook de Liempdse kinderen Sinterklaas begroeten tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dat gebeurt voor het eerst in de Sint-Jans Onthoofdingkerk.

Al jaren wordt in Liempde de goedheiligman op dezelfde manier ontvangen. Stichting Algemeen Belang Liempde besloot daarom de intocht van Sinterklaas op andere wijze vorm te geven. Op zondag 19 november is de Liempdse jeugd om 14.45 uur welkom op het kerkplein waar gezamenlijk de aankomst van de gulle bisschop wordt afgewacht. Natuurlijk worden er tijdens het wachten allerlei Sinterklaas-liedjes gezongen.

Klokslag 15.00 uur gaan de deuren van de Sint-Jans Onthoofdingkerk open en mogen de bezoekers plaatsnemen in de kerkbanken. Kinderen tot 1.30 meter mogen vooraan plaatsnemen. Onder begeleiding van fanfare Concordia komt Sinterklaas met zijn pieten de kerk binnen en kan het feest écht gaan beginnen.

BEGROET SINT

De organisatie belooft bezoekers een middag vol muziek, dans en entertainment voor te schotelen. En natuurlijk is er voor de kinderen volop gelegenheid om Sinterklaas te begroeten en welkom te heten in Liempde. De feestelijkheden duren tot ongeveer 16.30 uur.

Stichting Algemeen Belang Liempde gaat in de week van 13 tot en met 18 november langs de deuren voor de jaarlijkse collecte. Om de intocht te kunnen organiseren, zijn de giften hard nodig.


OPTREDEN OP ZONDAG 12 NOVEMBER

Band GreySix laat oude tijden herleven in Ons Café in Esch

Met een optreden van sextet GreySix keren zondag 12 november de jaren zestig en zeventig even terug in Esch. Het ensemble geeft een optreden in Ons Café aan de Leunisdijk waarbij nummers van The Beatles, Rolling Stones, The Kinks, The Eagles en Van Morrison zorgen voor een nostalgische middag.

De formatie GreySix bestaat uit muzikanten die de jaren zestig en zeventig hebben beleefd en na jaren hun instrumenten weer hebben opgepakt om de liedjes van weleer ten gehore te brengen. De muziek en zang van deze groep roepen herinneringen op die bij velen in het geheugen staan gegrift en even doen terugverlangen naar vroegere tijden.

NOSTALGIE

GreySix wordt gevormd door Jos van Bijnen, Ben Kuipers, Gerard van Bokhoven, Hans Schoenmakers, Ad Swaans en Jan Konings. Het zestal meldt dat het in Esch een gezellige middag vol nostalgie zal worden. Het optreden start om 16.00 uur in Ons Café aan de Leunisdijk en is gratis toegankelijk.