Afbeelding
Foto:

BOXTEL'S HARMONIE SPEELT MET LEDEN RESERVOIR DOGS BAND

Filmhits klinken in 'Licht uit, spot aan!'

Soundtracks en andere bekende muziek van uiteenlopende films. Die vertolkt Boxtel's Harmonie zaterdag 25 november vanaf 20.00 uur in de aula van het Jacob-Roelandslyceum tijdens het concert 'Licht uit, spot aan!' (deels met filmfragmenten). De kaartverkoop is in volle gang.

Tijdens filmconcert 'Licht uit, spot aan!' klinken vóór de pauze louter instrumentale werken. Die variëren van een nieuw arrangement met thema's uit de bekendste James Bond-films tot typische westernklanken, onder meer uit The Magnificent Seven (1960, met Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson) en The Cowboys (1972, met de legendarische John Wayne). Voorts klinkt muziek uit Lawrence of Arabia, The Mission en de bekende HBO-serie Band of Brothers. ,,Stuk voor stuk nummers waarop de muzikanten zich technisch en melodisch stuk kunnen bijten. Bovendien zijn het werken die een breed publiek aanspreken", stelt dirigent Jules van de Loo.

Quentin Tarantino

In het tweede deel wordt het 50-koppige harmonieorkest uitgebreid met een combo, bestaande uit enkele muzikanten van de populaire, Nederlands/Belgische Reservoir Dogs Band. Er is speciaal voor hen gekozen omdat veel nummers die na de pauze klinken, werden gebruikt in films van de bekroonde Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino: Reservoir Dogs, Kill Bill en Pulp Fiction.

De vocale inbreng bij deze nummers komt van twee muziektheaterstudenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nienke van Horen uit Boxtel, tegenwoordig woonachtig in Breda, behaalde in mei van dit jaar haar bachelor-diploma en volgt momenteel een masteropleiding. Twee weken geleden verscheen een uitgebreid interview met haar in deze krant. Dave Rijnders uit Eindhoven is bezig met zijn tweede studiejaar. Vorige week repeteerde de harmonie in Muziekhuis Boxtel met beide vocalisten en het combo. Die repetitie ervoer zangeres Nienke als indrukwekkend. ,,Het orkest klinkt prachtig. Heel fijn dat ik straks met zo'n grote groep muzikanten het podium mag delen." Dave deelde die mening: ,,Het wordt een vette muziekshow. Blij dat ik mee mag doen."

REPRISE MAESTRO

Regelmatig probeert Boxtel's Harmonie met crossovers bijzondere muziekproducties op de planken te brengen. Zo stonden de voorbije jaren onder meer een musicalconcert, een optreden met discohits en een uitvoering in samenwerking met Filmclub Boxtel op het programma. Bovendien trok afgelopen voorjaar de dirigeerwedstrijd Maestro Boxtel in het JRL nog een uitverkocht huis. De winnaar daarvan, voorzitter Peter Langenhuijsen van hockeyclub MEP, verzorgt tijdens 'Licht uit, spot aan!' een reprise van de Trammps-hit 'Disco Inferno'. ,,We wilden hem graag nog een keer voor het voetlicht halen", aldus klarinettist Desiree van Weert, die het filmconcert samen met een groep vrijwilligers organisatorisch voorbereidt. ,,'Disco Inferno' die hij in april met ons uitvoerde, werd gebruikt in Saterday Night Fever en past dus prima in de opzet van dit filmconcert."

Kaartverkoop

Kaarten voor filmconcert 'Licht uit, spot aan!' kosten 12,50 euro per stuk en zijn te koop in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat in Boxtel. Het is ook mogelijk entreebewijzen te reserveren via e-mail: kaartverkoop@boxtelsharmonie.nl of telefoonnummer (0411) 68 53 31.

FOTO BOVEN: Boxtel's Harmonie repeteert momenteel in Muziekhuis Boxtel elke woensdag op een repertoire van zo'n kleine twintig muziekstukken voor het filmconcert 'Licht uit, spot aan!'.

FOTO ONDER: De vocalisten Nienke van Horen en Dave Rijnders, studenten muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, coveren popnummers die werden gebruikt in diverse filmproducties, onder meer van Quentin Tarantino. (Foto's: Henk van Weert).

Afbeelding