Afbeelding
Foto:

JUDO CUP BRABANT EN INSTAPTOERNOOI

Toernooien in Liempde trekken 300 judoka's

Ruim driehonderd judoka's verschenen zaterdag en zondag op de matten in sporthal Pius X tijdens een toernooi van Judo Liempde. Zaterdag werd de tweede ronde van Judo Cup Brabant gehouden, een competitie voor zowel beginnende als gevorderde judoka's. Zondag vond het jaarlijkse instaptoernooi plaats: een evenement voor beginnende judoka's en voor sporters die wel wedstrijdervaring hebben, maar nog geen prijzen behalen op nationale toernooien.

Plezier: dat is het doel van Judo Cup Brabant. Ook is het toernooi bedoeld om judoka's naar het niveau van nationale toernooien te brengen. De tussenstanden en uitslagen van Judo Cub Brabant zijn terug te vinden op www.teamcoolen.nl/klassement-judo-cup-brabant.

Tevens werden zaterdag 35 judoka's van verschillende verenigingen opgeleid tot clubscheidsrechter. Zij mochten direct aan de slag om de theorie in de praktijk te brengen. Dankzij scheidsrechter Sander Vink van Judo Bond Nederland, twee collega-scheidsrechters en vier ervaren clubscheidsrechters heeft iedereen veel geleerd én ondervonden de deelnemende judoka's geen nadeel van de onervarenheid van de scheidsrechters. Omdat de judoregels de afgelopen jaren behoorlijk veranderd zijn, waren er nieuwe scoreborden nodig. Henk Habraken en Henri Schalkx hebben er in korte tijd iets moois van weten te maken.

Zondag vond het instaptoernooi plaats. De sfeer zat er goed in. Alle judoka's hebben flink gestreden en kregen allemaal een prijs mee naar huis. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

PROEFTRAINING

Iedereen die wil weten hoe het is om te judoën, kan meedoen tijdens de trainingen op woensdag en donderdag in de gymzaal van basisschool De Oversteek in Liempde.

Uitslagen instaptoernooi

Eerste plaats: Maik Verhoeven; Wiebe Zijlstra; Desmond Tops; Nelson Tops; Mike v.d. Mijden; Joost v.d. Linden; Xavi v. Weert; Collin van Rooij. Tweede plaats: Bram v.d. Langenberg; Merijn v. Wijlick; Mees Koster; Ivar v. Weert; Pim de Wit; Mika v. Weert; Bram v. Oorschot; Mitch Brusselaars; Bas Daverveld; Jop v.d. Ven; Luuk v.d. Sande; Senn Steenbakkers. Derde plaats: Lukas Said; Sem v. Kasteren; Jens Kelders; Odin v. Hedel; Mathijn Schippers; Migus Ribeiro; Annabel Omvlee; Luc de Laat; Tess Schoones; Yoran Lips; Irene v. Oijen. Vierde plaats: Levi Janssens; Cas de Wit; Gijs de Wit; Juan Schuurmans; Gies v. Erp; Anouk v.d. Mijden; Eli Ronner; Henri de Kruijf; Ties Verhagen.

FOTO LINKS: Judoka Senn Steenbakkers in actie met op de achtergrond clubscheidsrechter Jop Schellekens. (Foto: Judo Club Liempde).