Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Leerlingen JRL in voorronde NK debatteren

Leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum doen zaterdag 11 november mee aan de voorronde van het Nederlands kampioenschap debatteren voor scholieren in Gorinchem. Met deelnemers van 123 andere scholen uit het voortgezet onderwijs gaan zij het debat aan over maatschappelijke onderwerpen als immigratie en alcoholreclame.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. ,,Wie leert debatteren, leert de ander beter begrijpen én zijn eigen mening goed verwoorden", stelt voorzitter Roderik van Grieken. De leerlingen bereiden voorafgaand aan de wedstrijd stellingen voor, maar krijgen pas vlak voor het debat te horen of zij voor of tegen de stelling zijn. Ook volgt er ter plekke een zogeheten 'improvisatiestelling' als uitdagend element. Voorzitter Van Grieken: ,,Daardoor is er ruimte voor actuele onderwerpen zoals de onafhankelijkheid van Catalonië, de Sleepwet en #metoo. De jongeren gaan moeilijke thema's zeker niet uit de weg."

De voorrondes vinden op twee dagen plaats: vrijdag 10 en zaterdag 11 november in het gymnasium Camphusianum aan de Vroedschapstraat in Gorinchem. De tien finalisten worden diezelfde dag bekendgemaakt.


Lekker griezelen
tijdens spooktocht
door Selissenwal

Griezelen in 'huizen van de doden', uitkijken voor horrorclowns en op de foto met een échte uil: de tiende editie van de spooktocht die de vrijwilligers van de Geitenwei vrijdag organiseerden, was weer een succes. Zo'n honderd deelnemers wandelden, verdeeld in groepjes, door de wijk Selissenwal en de bossen van Sparrenrijk. Hier jaagden allerlei spookfiguren hen de stuipen op het lijf...

Onder aanvoering van Maaike Moonen en Jacqueline van Drunen zorgden bijna veertig vrijwilligers voor spanning en sensatie tijdens de spooktocht. Na de 'horrorwandeling' in het pikkedonker kon iedereen met een kop warme chocolademelk bijkomen in de Geitenwei. Én nog even op de foto met de fraaie uil Betsie, die Boxtelaar Wim Jansen had meegenomen. (Foto: Peter de Koning).