Onnodig…..

Vorige week donderdag stond de volgende kop in Brabants Dagblad:' Kolenopslag roept vragen op'. Zonder overleg of enige navraag werd er in het artikel gesuggereerd dat een mogelijke opslagplek van kolen op het bedrijventerrein gevaarlijk en vervuilend zou zijn. Ook werd in het verhaal de vraag gesteld of kolenopslag in het beleid van Boxtel zou passen. Gelukkig heeft het bedrijventerrein een bestemmingsplan dat bepalend is.
Op zaterdag kopte dezelfde krant: 'Noodzaak opslag kolen verdwijnt' waarin duidelijk gemaakt werd dat het bedrijf waarover beide artikelen gaan volgens haar vergunningen werkt. Ook werd de suggestie gewekt dat tot het moment van overgang naar duurzame energie het bedrijf zou worden gehouden aan de voorwaarden van deze vergunning.
Ik vraag me oprecht af waar deze twee berichten uiteindelijk naar toe geleid hebben? In ieder geval een hoop onrust bij medewerkers van het bedrijventerrein en inwoners van Boxtel. Jammer en onnodig.
De vraag wat er bekend is van de vervuiling van de lucht in Boxtel is nog onbeantwoord. Dit zal SPIN nog wel horen, maar waar de gemeente zich in ieder geval, wat ons betreft beter druk over kan maken, is de bereikbaarheid van Ladonk en Boxtel. De dagelijkse files op de Keulsebaan en op andere plekken in Boxtel bevorderen het fijnstof in ieder geval niet voor onze inwoners....

HENK WAGENAARS
Voorzitter Spin