Afbeelding
Foto:

Metamorfose voor Van Merheimstraat

De Van Merheimstraat in de Boxtelse wijk Breukelen krijgt een totaal ander aanzien. Bewoners en gemeente slaan de handen ineen voor een veel groenere straat. Zaterdag ronden de bewoners het project af met het inplanten van geveltuintjes.

De bewoners vroegen de gemeente Boxtel naar de mogelijkheden om de straat te vergroenen. Na onderling overleg over wensen en mogelijkheden lag een veelzijdig plan op tafel: geveltuintjes, ruimere plantsoenen rondom de bomen en wandrekken met klimplanten en kleine ledlichtjes tegen de lange blinde muur van KCD Keukendesign. Het bedrijf ging graag akkoord met het vergroeningsplan tegen haar gevel en zorgt ook voor de stroomvoorziening voor de ledlichtjes. Dit onderdeel van het plan wordt uitgevoerd door de Boxtelse groendecorateur Peter van Loon. Ook tuinarchitect Marja Gijben uit Liempde is nauw betrokken bij het project.

Al het voorbereidende grondwerk liet de gemeente deze week al uitvoeren. De bewoners die akkoord gingen met een geveltuintje, konden een keuze maken uit een ruim assortiment groene en bloeiende planten. Zaterdag gaan zij samen al het gekozen groen in de grond zetten en is de metamorfose compleet. De bewoners zorgen samen voor het onderhoud.

FOTO BOVEN: De voorbereidingen voor vergroening van de Van Merheimstraat werden deze week getroffen. (Foto: Peter de Koning).