Afbeelding
Foto: Peter de Koning

UITBREIDINGSPLAN WINKELCENTRUM TERUG NAAR TEKENTAFEL

Renovatieplan Oosterhof voldoet niet

HENK VAN WEERT

Het plan voor vernieuwing en uitbreiding van het gedateerde winkelcentrum Oosterhof is door de gemeente Boxtel terugverwezen naar de tekentafel. Het voldoet niet aan de gestelde eisen. ,,Maar dat is niet het enige probleem", stelt wethouder Eric van den Broek. ,,Aldi geeft aan weg te willen uit Oosterhof en daarmee vervalt de basis voor herontwikkeling." Daar denkt de vereniging van eigenaren (vve) van Oosterhof echter heel anders over...

Woordvoerder Harry Kroot van de vereniging van eigenaren (vve) van Oosterhof reageerde deze week teleurgesteld op de brief vanuit het gemeente die vorige week op de mat viel. Hurks Projectontwikkeling, een van de twaalf vastgoedeigenaren in Oosterhof, moet het opgestelde plan aanpassen. ,,We dachten dat we er uit waren met de gemeente, maar op het laatste moment komen er weer nieuwe eisen", verzuchtte Kroot. Volgens de wethouder is echter een groot deel van de beleidsregels, richtlijnen en uitgangspunten niet verwerkt in het plan.

Vorig week voerde de gemeente ook overleg met Aldi, een van de huurders van Oosterhof. De discounter diende deze zomer een plan in om een nieuwe supermarkt te bouwen op de plek van het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord, op de plek waar nu sportschool 040Fit! is gevestigd. De gemeente wil daar echter niet aan meewerken.

'KAARSJE GEDOOFD'

Tijdens het gesprek met de wethouder bleek dat Aldi op zoek is naar een alternatieve locatie omdat zij het laatste uitbreidings- en renovatieplan voor Oosterhof 'verre van wenselijk' vindt. Ook stelt de discounter dat wat haar betreft het 'kaarsje Oosterhof vrijwel gedoofd is'. Wethouder Van den Broek neemt het de vve Oosterhof kwalijk dat zij hem niets heeft gezegd over het standpunt van Aldi. Kroot zegt daarover dat de supermarktketen als huurder geen lid is van de vve; de contacten verlopen via de projectontwikkelaar.

Als Aldi afhaakt in Oosterhof is de conclusie heel simpel volgens het gemeentebestuur: dan ontstaat er ruimte en vervalt de noodzaak om winkelcentrum in Boxtel-Oost uit te breiden. ,,En dan hoef je het niet eens meer over de kwaliteit van de ingediende plannen te hebben", aldus de wethouder.

Pagina 5: 'Samengevoegde Aldi mag in Oosterhof 15 procent groeien'.

FOTO BOVEN: Al zo'n twintig jaar wordt gesproken over renovatie en uitbreiding van het uit 1985 daterende winkelcentrum Oosterhof. In augustus leek er vaart in het plan te komen, maar het lijkt nog lang te duren voordat er daadwerkelijk iets gebeurt. (Foto: Peter de Koning).