Afbeelding
Foto:

vijfde editie eet met je hart in boxtel

Eenzaamheid de lucht in

Rode ballonnen markeerden gisteren de start van de restaurantcampagne Eet met je Hart. Het was de vijfde keer dat deze actie voor kwetsbare senioren in Boxtel startte. Een bijzonder moment voor de deelnemers en de vele vrijwilligers die al jaren uitstapjes voor de doelgroep organiseren.

De restaurantcampagne Eet met je Hart is een activiteit van de stichting Met je Hart. Initiator is de van origine Boxtelse Babs van Geel. Zij begon het project in 2013 in haar huidige woonplaats Utrecht. Boxtel volgde snel en inmiddels doen negentien gemeenten mee. De werkwijze is eenvoudig: restaurants vragen hun gasten één euro extra gedurende zes weken. Die euro's bij elkaar vormen een potje waarmee een lokale afdeling van Met je Hart ontmoetingen organiseert voor kwetsbare senioren.

Gisterochtend vierden senioren en vrijwilligers samen de start van het vijfde Boxtelse seizoen. Dat gebeurde niet toevallig in lunchroom De Deugniet. Eigenaresse Leonie Stoelinga is vanaf het begin een groot supporter van Eet met je Hart. Ivy van Geel van Met je Hart prees haar gisterochtend met lovende woorden en een presentje. Dat deed ze ook met de vrijwilligers Ben Arts en Piet van Oers. Ben is altijd present als begeleider en chauffeur, Piet zet zich al jaren in op het gebied van pr en fotografie.

Bewondering

Buiten lieten de senioren en vrijwilligers ballonnen los. ,,We laten de eenzaamheid de lucht in vliegen", verklaarde Ivy de symboliek. Daarna was het tijd voor lunch. Aan tafel zaten onder andere de vriendinnen Mia Dirks en Riet van der Plas. ,,Al die vrijwilligers zijn mensen met een groot hart", vond Mia. ,,Ik kijk altijd enorm uit naar hun activiteiten. Als ze bellen om te vragen of ik kan, zeg ik steeds: ik kan altijd. En kan ik niet, dan maak ik tijd." Riet was het daarmee eens: ,,Ik heb grote bewondering voor de vrijwilligers en ik hoop dat wij nog vaak mogen meedoen. Wat ze ook organiseren, wij vinden het altijd goed. We zijn er zo echt eens uit." (Foto: Peter de Koning).